Timanttiliiga, Birmingham: Richardsson kohtaa maailmanhuiput esteissä


Timanttiliiga jatkuu lähes kuukauden tauon jälkeen sunnuntaina Birminghamissa. Tämän jälkeen Timanttiliigaa kilpaillaan tällä kaudella vielä kolmella paikkakunnalla: Pariisi 24.8, Zurich 29.8. ja Bryssel 6.9.
Etusuora: 18.08.2019 10:34Yleisurheilu
Timanttiliiga, Birmingham: Richardsson kohtaa maailmanhuiput esteissä
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Camilla Richardsson.

Richardsson debytoi Timanttiliigassa


Suomalaisittan Birminghamin Timanttiliigan osakilpailuun tuo lisämielenkiintoa Camilla Richardsson, joka esiintyy naisten 3000 m esteissä. Tämä on ensimmäinen kerta VASA IS:n naisen uralla, kun hän kilpailee Timanttiliigassa. Edellinen suomalainen naisestejuoksija, joka nähtiin Timanttiliiga-tasolla oli Sandra Eriksson.

25-vuotiaan Richardssonin ennätys on tällä kaudella Joensuussa juostu 9.35,27. Ajallaan suomalainen on 17 urheilijan lähtölistalla 14:s, mutta mukana on runsaasti juoksijoita, joiden kauden parhaat ovat 9.25-9.30 tuntumassa, johon suomalainenkin varmasti tähyää.

Kisan ykkösnimi on Kenian Beatrice Chepkoech, joka on hurjastellut maailmanennätyksen 8.44,32 ja naisen kauden paraskin on hurja 8.55,58. Urallaan kenialainen on pitänyt yhdeksän minuutin rajaa pilkkanaan peräti kuusi kertaa.

Myös muilla juoksumatkoilla paljon seurattavaa


Naisten 200 metrin radat täytetään arvokisamenestyjillä. Mukana ovat kotiyleisön suosikki Dina-Asher Smith sekä olympiavoittajat Shelly-Ann Fraser-Pryce (JAM) ja huippuvireinen Shaunae Miller-Uibo (BAH). Myös kauden kakkosajan 22,05 juossut Nigerian Blessing Okagbare löytyy lähtöviivalta.

Miesten 1500 metrillä esiintyy Ruotsin Kalle Berglund, joka kaahaili vastikään uuden maan ennätyksen 3.34,89. Vastuksekseen hän saa muun muassa kovia brittejä ja ausseja sekä afrikkalaiset Samuel Teferan ja Ronald Musagalan.

Maailman kärkinimen USA:n Christian Colemanin piti esiintyä miesten satasella, mutta hän ilmoitti Twitterissä vetäytyvänsä kilpailusta. Syytä vetäytymiselleen hän ei kertonut.

Keihäässä huippukisa ilman suomalaisia


Miesten keihäänheitto on kerännyt Birminghamiin väkevän osanottajakatraan. Huippukaaria metsästävät muun muassa Viron Magnus Kirt sekä saksalaiset Thomas Röhler, Johannes Vetter, Andreas Hoffmann ja Bernhard Seifert. Kisan jokaisen yhdeksän heittäjän kauden paras tulos on päälle 85 metriä ja osallistujakaartin heikoin ennätys on Puolan Marcin Krukowskin 88,09!

Suomalaishuiput heittävät tänään Espoon Motonet GP:ssä Oliver Helanderin johdolla.

Katso myös:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta