Espoo Challenge avaa kansallisen kilpailukauden

Espoo Challenge avaa kansallisen kilpailukauden


Jukka Moisio: 23.05.2015 17:51Yleisurheilu
Yleisurheilun kotimainen kilpailukausi käynnistyy toden teolla, kun ensimmäiset tähtikisa-tason kilpailut käydään sunnuntaina Espoossa. Leppävaaran kentällä nähdään suuri joukko kansallisen kärkitason urheilijoita.

400 metrin aitojen SE-mies Oskari Mörö juoksee sileän ratakierroksen. Kesäkautensa tiistaina mainiolla 600 metrin kisalla avannut Mörö juoksi viime vuonna 400 metriä parhaimmillaan aikaan 47,40. Päämatkalla aitajuoksussa Mörö tavoittelee tänä vuonna jopa 49 sekunnin alitusta. Espoon 400 metrille on Mörön lisäksi ilmoittautunut mm. matkan nelinkertainen Suomen mestari Matti Välimäki sekä muutama vuosi sitten alle 48 sekunnin juossut Jani Koskela.

Talvella 60 metrin aitojen EM-hallirajasta sadasosan jäänyt Elmo Lakka on ilmoittautunut sekä aitajuoksuun että sileälle 100 metrille. Toinen kova aituri Joona-Ville Heinä on ilmoittautunut vain sileälle matkalle, jolla on mukana myös kaksi vuotta sitten ajan 10,59 juossut parikymppinen Markus Skyttä. Listalta löytyy myös 16-vuotiaan lahjakkuuden Lauri Tuomilehdon nimi. Naisten 100 metrillä kovin ilmoittautunut on lajin viime vuoden SM-hopeamitalisti Milja Thureson.

Naisten 400 metrin aidoissa mukana on kahden vuoden takainen Suomen mestari Venla Paunonen, jolta viime kesäkausi jäi kokonaan väliin loukkantumisen vuoksi. Venlan sisko Aino omaa kovimman ennätyksen 800 metrin osallistujista. Miesten kasilla on mukana matkan hallitseva Suomen mestari Ville Lampinen, jota haastaa alle 1.50 juossut Viron Raimond Valler.

Naisten kiekkokilpailuun on ilmoittautunut Suomen kakkosheittäjä Katri Hirvonen ja moukariringissä nähdään Inga Linna, joka on toukokuussa jo hilannut ennätyksensä yli 65 metrin. Virolainen yli 6000 pisteen seitsenottelija Grit Sadeiko on ilmoittautunut pituushyppyyn ja 100 metrin aitajuoksuun.

Miesten 3000 metristä on odotettavissa tasainen kilpailu. SM-mitaleille yltäneistä urheilijoista mukaan ovat ilmoittautuneet Kennedy Charicha, Joonas Harjamäki ja Panu Jantunen. Riku Marttinen toiminee jäniksenä kilvassa, jossa on mukana myös alle 8.10 juossut virolainen Andi Noot.