Etusuoran ennakossa Siuntion SM-maantiejuoksut

Etusuoran ennakossa Siuntion SM-maantiejuoksut


Etusuora: 16.04.2015 17:22Yleisurheilu
Lauantaina 18.4. Siuntiossa kisataan SM-maantiejuoksujen merkeissä. Ilmoittautuneita on ilahduttavan paljon. Erityisesti miesjunioreiden sekä naisten puolella 17-sarjan osalta nimiä on listalla huikea määrä.

Miehet puolimaraton

Miesten kisa on siinä mielessä erikoinen, että viime vuoden kärkipään juoksijoista suhteellisen moni on jättänyt ilmoittautumatta. Viime vuoden mestarin Jussi Utriaisen takaa puuttuvat tämän vuoden kisasta niin Jaakko Nieminen, Jere Pajunen kuin Oskari Pennanenkin. Myöskään Lewis Koririn nimeä ei näy listoilla.

Ilmoittautuneista ennakkoon vahvimmat ehdokkaat voittotaistoon taitavat olla Jussi Utriainen sekä Jarkko Järvenpää. Mitalin kiilto silmissään viivalle astelee varmasti myös JKU:n Miika Takala, joka vaikuttaisi viimeisimpien tiejuoksujen perusteella olevan hyvässä nousukunnossa. Miten on sitten Aki Nummelan laita? Mies juoksi viime viikonloppuna Rotterdamissa maratonin. Onko Aki viivalla? Jos juoksee, niin kuinka paljon kintereissä painaa Rotterdamin kilometrit? Edellä mainittujen juoksijoiden lisäksi myös maratonmiehet Marko Tuokko ja Matti Rauma hamuavat varmasti kärkipään sijoituksia. Olisiko suunnistajana tunnettu Mikko Patana kenties kisan musta hevonen? Mielenkiintoista on myös nähdä viime vuoden 19-sarjan tiekympin mestarin Eero Salevan edesottamukset puolikkaalla.

Naiset puolimaraton

Naisissa mukana on paljolti tuttuja nimiä. Ennakkoon voisi ajatella mestaruustaiston käytävän Oona Kettusen sekä Minna Lammisen välillä. Kaksikolla on porukan kovimmat noteeraukset tältä matkalta. Viime hetken sosiaalisen median tietojen perusteella vaikuttaisi kuitenkin valitettavasti siltä, että Lamminen olisi jättämässä kisan käymättä astmaoireiden takia.

Joka tapauksessa matka on kuitenkin pitkä, eikä mitään voi pitää ennalta selviönä ennakkosuosikkienkaan kohdalla. Mitalin syrjään hamuavat varmasti myös Hemmingin siskokset, Minna Haka-Risku, Hanna Jantunen, Elisa Karhu sekä Mira Tuominen. Kuka poistuu Siuntion tiestöltä mitali matkassaan jää nähtäväksi. Ennakkoon vaikuttaisi siltä, että taisto mitaleista tulee olemaan tiukka.

M19 10 km

19-sarjassa kärkinimet ovat ilahduttavasti kuta kuinkin kaikki ilmoittautuneet kisaan mukaan. Tässä ikäluokassa on erittäin potentiaalisia kavereita, joilta nähtiin jo viime kesänä hienoja aikoja radalla. Lauantaina tiellä tullaan varmasti näkemään kovaa vauhtia kun nuoret lupaukset ottavat toisistaan mittaa.

Ennakkoon suurin voittajasuosikki on Turun Urheiluliiton Kennedy Charicha, joka paukutti Karhu-viestin 9,4 kilometrin avausosuudella 3.03/km-vauhtia. Kennedy sijoittui talvella Tampereen SM-halleissa 3000 metrillä miehissä pronssille. Mutta mitä tahansa voi tapahtua ja haastajat ovat kovia. Mitaleille mielivät Antti Ihamäki, Robin Ryynänen, Samu Mikkonen, Topi Raitanen, Jiri Karjalainen sekä Miika Tenhunen. Tässä sarjassa on erittäin mehukas otatus luvassa.

N19 10 km

Tässä sarjassa voittajasuosikki on melko helppo nimetä ennakkoon. Alisa Vainio on ilman muuta joukon kovin nimi ennätysten valossa. Mitalikamppailuun kärkkäimmin pyrkivät Vainion lisäksi mukaan Silja Meronen, Sofia Muinonen, Hanna Uski, Aino Kivenmäki sekä Anna Haataja.

M17 10 km

Nuorimman ikäluokan sijoitusten povaaminen kymmenen kilometrin matkalla on aina yhtä kimuranttia. Matka on monelle melko vieras ja eittämättä myös pitkä. Osalle juoksijoista SM-maantien kymppi saattaa olla jopa ensimmäinen maantiekymppi koskaan. Siitäkin huolimatta yritämme poimia muutamia mahdollisia kärkinimiä tarkkailtavaksi. Kärkipään menijöiksi tässä sarjassa ounastelemme näitä nuorukaisia: Tomi Lehto, Jere Alen, Kevin Sandell, Naveen Kohtaniemi, Ville Parantainen sekä Niklas Lainto.

N17 10 km

Samat sanat tämän sarjan osalta kuin nuorimpien miestenkin kohdalla. Vaikea on sanoa kuka jaksaa kympin parhaiten. Kenellä on kestoa koneessa, maileja mittarissa ja niin edelleen. Kärkikahinoihin mukaan tuumimme seuraavia nuoria naisijuoksijan alkuja: Klaara Leponiemi, Astrid Snäll, Enni Nurmi sekä Jasmin Nyyssönen.

Meni ennakomme syteen tai saveen, on joka tapauksessa varmasti sarjassa kuin sarjassa luvassa kovaa kamppailua himoituista SM-mitaleista. Onnea matkaan kaikille osallistujille.

Tästä pääsee katsomaan listaa ilmoittautuneista: http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=25&nid=13952

Lue myösKatso kaikki uutiset