Hyryläinen nousee kohti Euroopan maratonkärkeä


Etusuora: 26.01.2018 15:34Yleisurheilu
Hyryläinen nousee kohti Euroopan maratonkärkeä
Anne-Mari Hyryläinen teki upean ennätyksensä Dubain maratonilla perjantaina. Hän juoksi ajan 2.28.53 (nettoaika 2.28.47), jolla sijoitutaan Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Hyryläisen ennätys parani yli kolme minuuttia. Nettoaika veisi Hyryläisen tilastossa kolmanneksi, mutta tilastoissa käytetään bruttoaikaa, eli osanottajan aikaa lähtölaukauksesta maaliin. Nettoaika on aika lähtöviivan ylityksestä maaliin.

Hyryläinen ei lähtenyt kilpailussa eliittiryhmän startissa vaan kiihdytti matkaan massamaratonryhmän kärjessä tuntia myöhemmin. Hän taittoi matkan Aki Nummela vetoapunaan.

- Se oli nappijuoksu. Tavoite oli alittaa kahden ja puolen tunnin raja ja se onnistui. Reitti juostiin nyt kolmena kieppinä. Viimeisellä kiepillä jouduin aika paljon ohittelemaan juoksijoita. Se vähän vaikutti aikaan, Hyryläinen sanoi SUL:n tiedotteessa.Today was my day! Massive PB 2.28.47. All hard training payed off 😅 Without my team, I would have not done it 🙏 Big thanks to @akinummela @simo Wannas @jannehyrylainen @idaheikura 😘😘 and for all sponsors! This is great to start 2018 🇫🇮💥 #takechargedubai #adidasmena #adidasrunnersdubai #guforit #guenergy #sportinlife #zeropoint_finland #zeropoint #yleisurheilu #marathonrunning #dubaimarathon2018 #naguif
Henkilön Anne Hyryläinen (@hyrylainen) jakama julkaisu Tammi 26, 2018 kello 2.44 PST
Maratonin Suomen ennätys on Ritva Lemettisen 2.28.00 vuodelta 1995. Hieman Hyryläistä nopeammin ovat maratonin taittaneet myös Päivi Tikkanen (2.28.45) ja Tuija Toivonen (2.28.49).

Dubain maratonin voittoon juoksivat Mosinet Geremew Bayih (Etiopia) ajalla 2:04:00 ja Roza Dereje Bekele (Etiopia) ajalla 2:19:17. Hyryläinen oli naisten sarjan paras eurooppalainen ja suomalainen komeileekin vuoden 2018 Euroopan maratontilaston kärkipaikalla.

Berliinin EM-maratonille jo valitun Hyryläisen ennätys olisi kahtena viime vuonna riittänyt Euroopan tilastossa kymmenen parhaan joukkoon. Maratonin taso Euroopassa on hienoisessa laskussa sillä vuosina 2010 ja 2011 Hyryläisen ajalla ei olisi mahtunut 20 parhaan joukkoon. EM-kesänä 2014 ajalla 2.28.53 olisi ollut Euroopan tilastossa sijalla 17. Euroopan kärkitulos on 2010-luvulla ollut useimpina vuosina ajan 2.24 tienoilla.

Suomalainen juoksija Euroopan tilaston kymmenen parhaan joukossa on nykyään harvinaista herkkua. Tällä vuosikymmenellä aitajuoksijat Oskari Mörö ja Nooralotta Neziri ovat yltäneet Euroopan top-10-listalle. Myös estejuoksija Sandra Eriksson on ollut Euroopan vuositilastossa kymmenen parhaan joukossa. Sileän matkan menijöistä ulkoratatilaston kärkikymppiin on 2010-luvulla yltänyt vain Jonathan Åstrand, joka oli 200 metrin tilasto-9:s vuonna 2011.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta