Kommentti: Unohtakaa keihäs ja moukari edes hetkeksi - Kiekko on tämän hetken kuumin heittolaji Suomessa


Eilen päättyneissä nuorten MM-kisoissa Suomen ainoan mitalin toi kiekossa uuden nuorten Suomen ennätyksen nakannut Helena Leveelahti. Sen sijaan paljon vouhotetuissa moukarissa ja keihäässä oli tällä kertaa tyytyminen pistesijoihin. Nuorten kisojen lopputulema heijastuu tällä hetkellä myös kiintoisasti aikuisten tilanteeseen.
Joona Klemi: 16.07.2018 19:59Yleisurheilu
Kommentti: Unohtakaa keihäs ja moukari edes hetkeksi - Kiekko on tämän hetken kuumin heittolaji Suomessa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Leveelahden MM-hopea oikeastaan vain korosti lajin oivaa nykytilaa; naisten kiekko on nimittäin ainoa heittolaji, johon Suomi on saamassa täydet kolme edustajaa Berliinin EM-kisoihin. Naisten puolella lajissa ei ole vieläpä koskaan aiemmin saatu täyttä edustusta aikuisten arvokisoihin.

Keihäässä kisoihin matkaavia on toistaiseksi sama määrä molemmat sukupuolet yhteenlaskettuna. Kun taas moukarissa paikan kisakoneeseen on lunastanut tähän mennessä vain kaksi heittäjää.

Erityisesti moukarin tason laajuudesta on puhuttu viime vuodet paljon. Kuitenkin Euroopan tilastojen 90 parhaan joukossa suomalaisnaisia on kiekossa vain yksi vähemmän kuin moukarissa. Eli ei se kiekonheitonkaan tason leveys mitenkään surkeassa jamassa naisten puolella ole.

Oliver Helander on kerännyt kesän suurimmat otsikot, ja vähemmälle huomiolle jäänyt Krista Tervo voi hyvinkin heittää jopa uuden Suomen ennätyksen vielä tänä kesänä. Sen sijaan kiekossa yksikin finaalipaikka EM-kisoissa olisi lähtökohtaisesti kova suoritus. Joka tapauksessa kolme edustajaa aikuisten arvokisoissa on kova hauiksennäyttö lajilta, jossa on ollut kautta aikain vain kahdeksan naispuolista arvokisakävijää.

Naisten kiekonheitto lukeutuu lisäksi Kalevan Kisojen tasokkaimpiin ja kärjen osalta myös tasaisimpiin kilpailuihin – Siinäpä lause, jota ei ihan äkkiseltään muista kuulleensa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta