Lapinlahden Motonet GP: Aitaviidakossa suhisee - Latvala 200 metrillä, Raitanen ja Richardsson ennätysvauhdissa?


Lapinlahden yleisurheilukentän mondo joutuu keskiviikkona koetukselle, kun Suomen yleisurheilueliitti kilpailee Motonet GP -sarjan merkeissä. Lapinlahden jälkeen on vielä kaksi sarjan osakilpailua jäljellä; Joensuu 24.7. ja Espoo 18.8.
Etusuora: 17.07.2019 09:55Yleisurheilu
Lapinlahden Motonet GP: Aitaviidakossa suhisee - Latvala 200 metrillä, Raitanen ja Richardsson ennätysvauhdissa?
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Camilla Richardsson.
Yle välittää Lapinlahden kilpailut kello 18:30 alkaen.

Lapinlahden Motonet GP:ssä vilisee tuttuun tapaan kovia suomalaisnimiä. Seuraavassa muutama poiminta mitä keskiivikko-ilta tuo tullessaan.

Ruuskanen vs. Baltia


Antti Ruuskanen on keihäskisan ykkössuosikki. Pielaveteläinen kiskaisi kauden avauksessaan 85,15 ja tämän jälkeen kahdessa muussa kilpailussa mies merkkautti tulokset 83,37 ja 82,20.

Ruuskasen kovimpiin vastustajiin kuuluvat etenkin Latvian Rolands Strobinders ja Liettuan Edis Matusevicius. Strobinders on heittänyt useita yli 80-metrisiä kauden mittaan, mutta viimeisimmissä kilpailuissa 80 metriä on jäänyt kuitenkin ylittämättä. Miehen kauden paras on keväältä 83,15. Matusevicius heitti Napolin universiadien karsinnassa maan ennätyksensä 84,93, mutta finaalissa keihäs kaarsi lähes viisi metriä vähemmän ja hän sijoittui toiseksi.

Myös Ruotsin Kim Amb (kauden paras 82,16) ja Latvian Gatis Cakss (kauden paras 82,43) ovat varteen otettavia nimiä.

Hanna-Maari Latvala vauhdissa 200 metrillä


Tänä kesänä iloista vauhtia pikamatkoilla tarjonnut Hanna-Maari Latvala juoksee Lapinlahdella 200 metriä. Tällä kaudella “Hantta” on painellut 100 metriä 11,38, joka on hänen paras noteerauksensa kyseiseltä matkalta useaan vuoteen. Myös 200 metrillä on syntynyt kelpo vastatuulitulos 23,65.

Latvalan kanssa telineisiin asettuu muun muassa Malesian Zaidatul Husniah Zulkifli, jolta ei löydy tältä kesältä kilpailuja. Sen sijaan helmikuussa nainen rullaili satasen 11,65 (-2,6).

Naisten pika-aidat - Viivalla kova suomalaiskolmikko


Kesän kuumin laji naisten pika-aidat kuuluu myös Lapinladen lajikattaukseen. Osallistujakaarti onkin jälleen kovaa luokkaa, sillä mukana ovat Annimari Korte, Reetta Hurske sekä Matilda Bogdanoff. Kärkinimistä vain Nooralotta Neziri puuttuu.

Lapinlahdella on vuosien saatossa kellotettu kovia aikoja ja niitä on lupa odottaa myös keskiviikkona. Erityisesti tuulien toivotaan olevan suotuisat, jotta MM-rajojen rikkominen olisi mahdollista. Tätä toivotaan erityisesti Hurskeen kohdalla, jonka MM-rajan rikkomisyritykset ovat kaatuneet tuuliin muutamaankin otteseen.

Richardsson vitosella, Raitanen esteissä


Camilla Richardsson paineli esteiden MM-rajan Ranskassa viikko sitten. Vuoristoleiri näyttää onnistuneen ja nainen on kertonut tuntevansa kuntonsa erinomaiseksi. VASA IS:n urheilijan 5000 metrin ennätys on toistaiseksi 15.57,95, mutta tuskin enää tämän päivän jälkeen. Richardssonia ennätysvauhtiin on kirittämässä Georgian Valeriya Zhandarova (15.33,10) sekä valkovenäläinen Katsiaryna Karneyenka (15.48,42).

Listalta löytyy myös mielenkiintoinen suomalaisnimi, Johanna Peiponen. Juhannuksen alla Peiponen juoksi 3000 metriä 9.44,75, joka on toki kaukana hänen ennätyksestään (9.14,82), mutta vitosen hän on juossut parhaimmillaan 15.43,83 juuri Lapinlahdella (2016).

SUL:n tiedotteen mukaan Topi Raitanen palasi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Sveitsin vuoristoleiriltä. Mies on tilannut 2000 metrin väliajaksi noin 5.35, joka on tasaisella vauhdinjaolla hieman kovempaa kuin hänen Paavo Nurmi Gamesissa juoksemansa ennätys 8.21,47. Raitasen kovin vastustaja on Kenian Lawrence Kemboi, joka on tällä kaudella kilpaillut myös Timanttiliigassa. Kenialaisjuoksijan ennätys ja kauden paras on 8.11,26.

Lapinlahden Motonet GP:n aikataulu

LIVETULOKSIA
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta