Manninen hallimaratonin ykkösaikaan, Partanen käveli ennätyksensä Dudincessa

Etusuora: 26.03.2017 11:44Yleisurheilu
Laura Manninen juoksi lauantaina New Yorkissa hallissa naisten maratonin epävirallisen sisäratojen ME:n 2.42.31. Kilpailu juostiin 200 metrin radalla, joka kierrettiin siis 211 kertaa. Manninen paranteli reilulla kahdella minuutilla entistä maailman ykkösaikaa, joka juostiin vuosi sitten samassa kisassa. Mannisen, 43, ennätys maanteillä on 2.41.08.

Samassa kilpailussa rikottiin myös miesten epävirallinen sisäratojen maailmanennätysaika, kun Yhdysvaltain Chris Zablocki juoksi 2.21.47. Zablockin ennätys maantiellä on 2.15.39.

Finland's Laura Manninen breaks the indoor marathon world record with 2:42:31! #ArmoryMarathon
Henkilön The Armory (@armorynyc) jakama julkaisu 25. 03ta 2017 klo 12.26 PDT

Partanen käveli 3.49.00 - Kinnuselle toinen MM-paikka

Slovakian Dudincessa kisattiin lauantaina perinteinen kansainvälinen kävelykilpailu. Aku Partanen käveli 50 kilometrin ennätyksensä 3.49.00 ja sijoittui kuudenneksi. Partanen, 25, kohensi kaksi sekuntia edellistä ennätystään, joka syntyi samassa paikassa kaksi vuotta sitten.

Suomen kaikkien aikojen tilaston viidenneksi parhaalla ajalla Partanen varmisti paikkansa elokuussa Lontoossa pidettävissä MM-kisoissa. Toisen MM-paikan nappasi kisassa 11:nneksi taivaltanut Jarkko Kinnunen, jonka aika oli 3.58.55. Suomen Urheiluliitto vahvistaa kävelijöiden valinnat maanantaina.

MM-paikkaa hamusivat Dudincessa myös Aleksi Ojala ja Eemeli Kiiski, mutta he joutuivat keskeyttämään. Dudincessa viime vuonna huippuajan 3.46.25 kävellyt Ojala johti lauantain kisaa puolimatkassa, mutta kisa loppui pyörtymiseen 30 kilometrin kohdilla. Eemeli Kiisken kisa päättyi takareiden kramppaamiseen 35 kilometrin paikkeilla.