Mika Halvarin haamupukkaus ryösti 100 000 mrk Tampereen Pyrinnön kassasta

Mika Halvarin ihmeellisestä illasta 20 vuotta – haamupukkaus ryösti 100 000 markkaa Tampereen Pyrinnön kassasta


Huomenna perjantaina on tullut kuluneeksi päivälleen 20 vuotta yhdestä suomalaisen yleisurheilun lähihistorian merkkihetkestä.
Etusuora: 06.02.2020 18:29Yleisurheilu
Mika Halvarin ihmeellisestä illasta 20 vuotta – haamupukkaus ryösti 100 000 markkaa Tampereen Pyrinnön kassasta
Mika Halvari.
Kuulantyöntäjä Mika Halvari pukkasi maanantai-iltana 7.2.2000 Tampereen Pirkkahallissa järjestetyissä Tähtien kisoissa lukemat 22,09. Kyseessä on edelleen paras suomalaisen kuulantyöntäjän tekemä tulos sekä sisä- että ulkoradat huomioiden.

Tampereen Pyrinnön legendaarinen puuhamies Jarmo Hakanen oli etukäteen luvannut Halvarin managerille Esa Paasoselle 100 000 markan bonuksen, jos ”Kemin Keiju” työntää yli 22 metriä.

Tampereen Pyrinnön verkkosivuilla Hakanen paljastaa, ettei uskonut Halvarin pysyvän pitkiä työntöjään ringissä. Hakanen oli saanut vihiä kemiläisen pitkistä lämmittelytyönnöistä ja asettui seuraamaan kuulakisaa 30 metrin päähän ringistä. Jo ensimmäisen työnnön jälkeen Halvari pääsi osoittelemaan Hakasta sormellaan ja tuulettamaan 100 000 markkaa tuonutta haamupukkausta.

Vuonna 1995 hallimaailmanmestaruuden ja ulkoratojen MM-hopean saavuttanut Halvari lähti kovin odotuksin myöhemmin samana keväänä Belgian Gentissä käytyihin EM-halleihin. Belgiaan oli saapunut paikalle ystäväänsä kannustamaan myös keihäslegenda Seppo Räty. Urakka Gentissä päättyi kuitenkin karsiutumiseen.

Kesällä Halvari oli jo menossa Sydneyn olympialaisiin mutta ikävä akillesjänneonnettomuus Lappeenrannan Eliittikisoissa päätti kisakauden. Uransa viimeisen 20 metrisen hän pukkasi Kyröskosken kuulakarnevaaleilla kesällä 2002.

Video Tampereen työnnöstä


Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset