Mika Halvarin ihmeellisestä illasta 20 vuotta – haamupukkaus ryösti 100 000 markkaa Tampereen Pyrinnön kassasta


Huomenna perjantaina on tullut kuluneeksi päivälleen 20 vuotta yhdestä suomalaisen yleisurheilun lähihistorian merkkihetkestä.
Etusuora: 06.02.2020 18:29Yleisurheilu
Mika Halvarin ihmeellisestä illasta 20 vuotta – haamupukkaus ryösti 100 000 markkaa Tampereen Pyrinnön kassasta
Mika Halvari.
Kuulantyöntäjä Mika Halvari pukkasi maanantai-iltana 7.2.2000 Tampereen Pirkkahallissa järjestetyissä Tähtien kisoissa lukemat 22,09. Kyseessä on edelleen paras suomalaisen kuulantyöntäjän tekemä tulos sekä sisä- että ulkoradat huomioiden.

Tampereen Pyrinnön legendaarinen puuhamies Jarmo Hakanen oli etukäteen luvannut Halvarin managerille Esa Paasoselle 100 000 markan bonuksen, jos ”Kemin Keiju” työntää yli 22 metriä.

Tampereen Pyrinnön verkkosivuilla Hakanen paljastaa, ettei uskonut Halvarin pysyvän pitkiä työntöjään ringissä. Hakanen oli saanut vihiä kemiläisen pitkistä lämmittelytyönnöistä ja asettui seuraamaan kuulakisaa 30 metrin päähän ringistä. Jo ensimmäisen työnnön jälkeen Halvari pääsi osoittelemaan Hakasta sormellaan ja tuulettamaan 100 000 markkaa tuonutta haamupukkausta.

Vuonna 1995 hallimaailmanmestaruuden ja ulkoratojen MM-hopean saavuttanut Halvari lähti kovin odotuksin myöhemmin samana keväänä Belgian Gentissä käytyihin EM-halleihin. Belgiaan oli saapunut paikalle ystäväänsä kannustamaan myös keihäslegenda Seppo Räty. Urakka Gentissä päättyi kuitenkin karsiutumiseen.

Kesällä Halvari oli jo menossa Sydneyn olympialaisiin mutta ikävä akillesjänneonnettomuus Lappeenrannan Eliittikisoissa päätti kisakauden. Uransa viimeisen 20 metrisen hän pukkasi Kyröskosken kuulakarnevaaleilla kesällä 2002.

Video Tampereen työnnöstä


Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta