MM-hallit: Walsh pukkasi kisaennätyksen, illalla Neziri ja Hurske välierissä


Etusuora: 03.03.2018 14:43Yleisurheilu
MM-hallit: Walsh pukkasi kisaennätyksen, illalla Neziri ja Hurske välierissä
Yleisurheilun MM-hallit ovat käynnissä Birminghamissa. Lauantai-iltana ratkotaan mitalistit muun muassa miesten 60 metrillä ja naisten 60 metrin aidoissa. Naisten aitajuoksun välierissä nähdään myös suomalaiskaksikko Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske.

Mäkelä loikki 13,73, Walsh työnsi kisaennätyksen

Kristiina Mäkelä sijoittui launtai-iltapäivällä tasaisessa kolmiloikkafinaalissa 16:nneksi tuloksella 13,73, kun kahdeksan parhaan joukkoon olisi vaadittu 14,03. Mäkelän kauden paras on SM-halleissa hypätty 13,86. Loikkakulta meni Venezuelan Yulimar Rojasille, jonka pisin hyppy kantoi 14,63.

Iltapäivän toinen finaali oli kovatasoinen miesten kuula. Uuden-Seelannin Tomas Walsh pukkasi viimeisellä kierroksella kisaennätyksen 22,31, joka riittää kaikkien aikojen hallitilastossa neljänneksi. Walsh työnsi jo ensimmäisellä kierroksella halliennätyksensä 22,13 ja sivusi tulosta kolmannella kierroksella. Hopealle sijoittui Saksan David Storl samalla tuloksella 21,41 Tomas Stanekin kanssa. Kaikkiaan seitsemän miestä ylitti 21 metriä ja kymmenen miestä 20 metriä.

Neziri ja Hurske MM-välierissä

60 metrin aitajuoksun yhdysvaltalaiskolmikko Sharika Nelvis, Kendra Harrison ja Christina Manning ovat lyöneet kotimaassaan tauluun kovat ajat 7,70, 7,72 ja 7,73, kun maailmanennätys on Susanna Kallurin 7,68. Alkuerissä ylivoimaisesti nopein oli 7,77 juossut Harrison. Toiseksi paras oli ennätystään 7,93 sivunnut Norjan Isabelle Pedersen. Euroopan menestystoivoja ovat myös Cindy Roleder (GER) ja Alina Talay (BLR).

Lauantaina iltakahdeksalta juostavissa välierissä ovat mukana myös Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske. Neziri aitoi alkuerissä 8,13 ja aikavertailulla jatkoon päässyt Hurske 8,20. Neziri juoksee toisessa välierässä ja Hurske starttaa tilastokärki Nelvisin rinnalta kolmannessa välierässä. Finaali on ohjelmassa klo 22.55.

Rikkooko Coleman jälleen ME:n?

Maurice Greenen 60 metrin maailmanennätyksen tällä kaudella murskannut Christian Coleman on yksi Birminghamin kovimmista nimistä. Coleman on liitänyt 60 metriä 6,34, joka on viisi sadasosaa nopeampaa kuin Greenen aiempi ME-tulos. 21-vuotias Colemanilla ei ole vielä vyöllään arvokisavoittoja, vaan kirkkain arvokisasaavutuksensa on 100 metrin MM-hopea viime vuonna.

Colemanin kovimmat haastajat tulevat Kiinasta ja Yhdysvalloista. Jenkkijuoksija Ronnie Baker lähtee kisaan tilastokakkosena ajalla 6,40. Hänen ennätysaikansa on Colemanin tavoin maan mestaruuskisoista Albuquerquesta, eli korkealta. Bakerilla on allaan vain kaksi kisaa, joissa jokaisessa juossut alle 6,50 erät mukaan lukien.

Tilastokolmonen Kiinan taskuraketti Su Bingtian on juossut hallikauden aikana voitosta voittoon ja voi olla yllättävänkin kova haaste Colemanille. Hänen paras noteerauksena on 6,43 Dusseldorffista. Tulos on syntynyt merenpinnan tasolla, toisin kuin Colemanin ja Bakerin. Päivällä juostuissa alkuerissä kovinta kyytiä piti Baker, joka kellottti ajan 6,57.

Miesten 60 metrin välierät juostaan Suomen aikaa 21.11 ja finaali 23.09.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta