Moukarikarsinnassa suomalaisjännitystä – Söderbergiltä vaaditaan onnistumista


Lontoon MM-kisojen miesten moukarikarsinta paiskotaan keskiviikkoiltana. David Söderberg heittää A-ryhmässä, jonka urakka käynnistyy klo 21.20.
Etusuora: 08.08.2017 18:49Yleisurheilu
Moukarikarsinnassa suomalaisjännitystä – Söderbergiltä vaaditaan onnistumista
David Söderberg. (Kuvakaappaus YLE-Areena)
Etusuora teki analyysin moukarifinaalin ennakkoasetelmista.

Miesten moukari, osallistujat


Loppukilpailuun


Pawel Fajdek POL – 83,44

Finaaliin. Rion työtapaturma ei toistu.

Wojciech Nowicki POL – 80,47

Finaaliin.

Valeriy Pronkin ANA – 79,32

Paiskonut toistuvasti kauas kotimaassaan. Arvokisojen ensikertalainen on pieni kysymysmerkki, mutta menee luultavasti jatkoon.

Pavel Bareisha BLR – 78,04

Vakaa suoritustaso 76-77 metrin tuntumassa riittää finaaliin. Heittää kauas myös kotimaansa ulkopuolella.

Marcel Lomnicky SVK – 77,92

Hyvä arvokisaheittäjä pitää tasonsa Lontoossa ja menee hieman yli 75-metrisellä loppukilpailuun.

Quentin Bigot FRA – 77,87

Takuuvarmassa 76-77 metrin iskussa ja menee finaaliin. Kärsi kahden vuoden dopingrangaistuksen josta vapautui viime kesänä.

Dilshod Nazarov TJK – 77,81

Rion olympiavoittaja ei ole hurjastellut tuloksilla tänä vuonna, mutta on ollut varmassa 76-77 metrin kunnossa.

Serghei Marghiev MDA – 77,70

Pitkät kaaret syntyneet Moldovassa, mutta on heitellyt kuitenkin myös läntisessä Euroopassa noin 75-metrisiä. Niukin naukin mukaan finaaliin.

Nick Miller GBR – 77,51

Varma suoritustaso 75-76 metrin tuntumassa. Räpelsi viime kesänä sekä EM-Amsterdamin että Rion olympialaisten karsinnassa, mutta on nyt menossa finaaliin.

Sergei Litvinov ANA – 77,32

Varmahkossa hieman yli 75 metrin kunnossa. Ei päässyt viime kesänä arvokisoihin, mutta osoitti olevansa sitä aiempina vuosina hyvä arvokisasuorittaja.

Krisztian Pars HUN – 76,84

Pyörinyt keskinkertaisissa 73-74 metrin lukemissa viime aikoina, mutta rutinoitu olympiavoittaja nostaa yleensä suoritustasoaan arvokisoissa ja läpäisee nytkin karsinnan.

Ashraf Elseify QAT – 76,14

Tasaisen varmassa 74-75 metrin kunnossa. Läpäissyt sekä MM-Pekingin että Rion olympialaisten karsinnan, joten suoritustaso pitää tiukoissa paikoissa.

Tarkkaile häntä


Diego del Real MEX – 76,27

Yllätti viime kesänä kehnotasoisen olympiafinaalin nelossijallaan. Miehen viimeisin yli 74 metrin heitto on huhtikuulta, mutta olympiasuorituksen takia tästä miestä ei kannata unohtaa.

Aleksei Sokyrskii ANA – 76,23

Paiskonut kotimaassaan tasaisesti 75-76 metrin. Jos pitää tuon tason, on finaalissa. Olympianelonen samalta stadionilta viiden vuoden takaa.

David Söderberg FIN – 75,53

Selkävaivat tuovat mustia pilviä varman arvokisaheittäjän karsintataipaleelle. Terveenä olisi varma finalisti. Heinäkuussa kaksi 75 metrin kisaa, jollainen riittänee Lontoossa finaaliin.

Osake laskussa


Bence Halasz HUN – 78,85

Juuri 20 vuotta täyttänyt huippulupaus latasi pitkän kaarensa Ostravassa kesäkuun lopulla. Kahdessa viimeisessä kisassaan jäänyt 73 metrin tuntumaan. Aikuisten arvokisojen ensikertalainen.

Esref Apak TUR – 78,00

13 vuoden takainen olympiahopeamies latoo kauas kotinurkillaan mutta hyytyy 70 metrin räpeltäjäksi Turkin ulkopuolella.

Mihail Anastasakis GRE – 77,72

Pitkä kaari kotikulmillaan kesäkuun alussa. Viimeisissä kisoissaan nakellut korkeintaan 73-metrisiä.

Siarhei Kalamoyets BLR – 77,52

Latasi kauas Minskissä kesäkuun puolivälissä. Räpelsi kuitenkin viimeisessä kisassaan Madridissa heinäkuun puolivälissä 70 metrin paikkeilla.

Wagner Domingos BRA – 77,24

Läpäisi viime kesänä olympiakarsinnan. Oli vielä keväällä hyvässä iskussa, mutta sittemmin tulokset ovat painuneet 73-74 metriin.

Marco Lingua ITA – 77,23

39-vuotias italialainen paiskasi heinäkuun puolivälissä Madridissa 75-metrisen, mutta konkari on yleensä osoittautunut pehmeäksi arvokisasuorittajaksi.

Serhii Reheda UKR – 76,92

Kesäkuussa pari piikkiheittoa, mutta on pyörinyt yleensä noin 73 metrissä. Epäonnistui täysin viime kesänä EM-Amsterdamin karsinnassa.

Özkan Baltaci TUR – 76,61

Läpäisi viime kesänä kehnotasoisen EM-karsinnan, mutta ei tee sitä tällä kertaa. Perustaso kotimaassaan 73-74 metrissä, josta lähtee metri tai pari pois Turkin ulkopuolella.

Zakhar Makhrosenka BLR – 76,08

26-vuotiaana ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan. Latonut kotimaassaan tasaisesti 75 metrin molemmin puolin, mutta suoritustaso Länsi-Euroopassa on arvoitus.

Simone Falloni ITA – 75,73

Ennätys lähti toukokuussa Italiassa. Nakellut viimeisissä kisoissaan 73-metrisiä. Viime kesänä EM-karsinnassa tuli vain 70,5-metrinen.

Chris Bennett GBR – 75,72

Kesäkuun alussa moukarin erikoiskisassa Saksassa tuli 75-metrinen. Heinäkuun alussa maansa mestaruuskisoissa ylitti vain vaivoin 70 metrin rajan.

Rudy Winkler USA – 75,22

Kilpaillut tänä vuonna pelkästään kotimaassaan ja ylittänyt muutaman kerran 74 metriä. Riossa lähti karsinassa lauluun hieman alle 72-metrisellä, joka on todennäköisin näkymä tälläkin kertaa.

Allan Wolski BRA – 75,22

Paiskasi ennätyksenä heinäkuun puolivälissään kotikonnuillaan. On normaalisti noin 71-72 metrin heittäjä, joten finaalipaikka on hyvin epätodennäköinen.

Hassan Mahmoud EGY – 74,89

Tänä kesänä hyytynyt välillä jopa alle 70 metrin. Rion karsinnassa viime kesänä vain 69,87. Lauluun.

Alex Young USA – 74,39

Paiskasi kotimaassaan parissa kisassa muutama viikko sitten yli 74 metriä. Suoritustaso Euroopassa on kuitenkin arvoitus.

Kibwe Johnson USA – 74,32

Alkukesästä parissa kisassa yli 74 metrin tulos, mutta on hyytynyt viime aikoina hieman yli 70 metrin tuloksiin. Jää karsintaan.

Hilmar Örn Jonsson ISL – 72,38

Islannin 21-vuotias toivo paiskasi ennätyksensä kesäkuun alussa Eugenessa. Ei saanut Kaustisten karnevaaleilla kahdessa kisassa 70 metriä rikki. Tekee tiukkaa myös Lontoossa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta