Murto ja Nikkanen iskussa - viikonlopun tuloskatsaus


Jukka Moisio: 17.01.2016 16:10Yleisurheilu
Murto ja Nikkanen iskussa - viikonlopun tuloskatsaus
Wilma Murto jatkoi loisto-otteitaan sunnuntaina Turussa käydyssä Seivästallin kisassa. Salon Vilppaan hyppääjä ylitti uuden 19- ja 22-vuotiaiden SE-korkeuden 455 ja teki junioreiden ME-korkeudesta 465 kolme yritystä, joista viimeinen oli lähellä onnistua. Minna Nikkanen hyppäsi kisassa kakkoseksi kauden parhaallaan 450. Kolmanneksi sijoittui Aino Siitonen uudella halliennätyksellään 425.

- Ensimmäinen yritys 465:stä oli seipään kokeilu. Toisessa en saanut vasenta kättä kunnolla ylös ja auki. Viimeinen oli lähellä. Se olisi voinut mennä, jos etäisyys (telineisiin) olisi ollut pienempi, Murto sanoi SUL:n tiedotteessa.

Murto kilpailee seuraavan kerran 23. tammikuuta Rounissa, Ranskassa.

- Siellä on paikalla Euroopan parhaita hyppääjiä. Oli kiva, että sain nyt kunnollisia hyppyjä tuosta 465:stä. Se ei ole enää mörkö, Murto sanoi.

Miesten kisan voittoon hyppäsi Niko Koskinen halliennätyksellään 535. Viime kesänä Janakkalan Janan mies ylitti saman korkeuden 19-vuotiaiden EM-kisoissa, missä tulos riitti hopeatilaan.

Wilma Murron 455 ylitys:

https://youtu.be/RXMH-PbLwE4

Lauantaina kärkituloksia Turussa ja Lahdessa

Turun Kupittaalla kilpailtiin myös lauantaina. Kymmenottelun hallitseva Suomen mestari Elmo Savola voitti viisiottelun 60 metrin aitajuoksun erinomaisella ajalla 8,10. Omaa ennätystään Savola paransi roimasti 0,23 sekuntia. Hyppylajeihin hän ei kuitenkaan osallistunut, sillä reiden ojentajalihaksessa tuntui pientä kireyttä.

Lauri Kirkkola juoksi 60 metrin kauden kärkitulokseksi 6,88, joka jäi miehen ennätyksestä seitsemän sadasosaa. Naisten kisan nopein oli Milja Thureson ajalla 7,56. Hän ehti jo joulukuussa juosta kauden kärkitulokseksi 7,52.

Aitajuoksun kärkitulokset nähtiin Lahden pikajuoksucupissa. Elmo Lakka juoksi kauden avauksessaan 7,90. Viime talvena hän aitoi ennätyksekseen 7,81. Viivi Avikainen voitti naisten 60 metrin aitajuoksun hyvällä ajalla 8,39, jolla naisen ennätyksestä lohkesi kymmenys. Toiseksi aitoi Emma Koistinen ajalla 8,57. Viime kesänä Koistinen sijoittui viidenneksi 19-vuotiaiden EM-kisojen pika-aidoissa.

Koistinen juoksi naisten nopeimman ajan (7,75) myös sileällä 60 metrillä. Miesten nopein oli Markus Skyttä, jonka ajaksi saatiin 6,92. Miehen ennätys on 6,87.

Yhdysvalloissa opiskeleva Ville Lampinen juoksi New Yorkissa hallikauden ensimmäisen 800 metrin kilpailunsa. Hän sijoittui uudella halliennätyksellään 1.50,71 juoksun kolmanneksi jääden voittajasta 38 sadasosaa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta