Naisten 50 kilometrin kävelyä tuodaan kansainväliseen kilpailuohjelmaan


Etusuora: 01.04.2015 18:38Yleisurheilu
Naisten 50 kilometrin kävelyä tuodaan kansainväliseen kilpailuohjelmaan
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kävelyn Pan-Amerikan Cup järjestetään Chilen Aricassa 7.- 8. toukokuuta. Suomalaisittain tapahtumassa ei tietenkään ole jännitettävää, mutta historiallisesti kisat ovat tällä kertaa merkittävät. Kyseiset kilpailut tulevat nimittäin olemaan ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut, joiden ohjelmassa on virallisena lajina naisten 50 kilometrin kävely.

Naisten 50 kilometrin kävelyn pioneeri ja puuhanainen on yhdysvaltalainen Erin Taylor-Talcott, jonka ennätys lajissa on 4.33.23 vuodelta 2012. Hän on matkan hallitseva Yhdysvaltain mestari. Naisten viisikymppinen tullaan näillä näkymin käymään Chilessa samanaikaisesti miesten kisan kanssa.

Lajin liittäminen olympia- ja MM-ohjelmaan on kuitenkin tällä hetkellä vielä varsin kaukainen haave. Naisten kävelylaji oli ensimmäistä kertaa MM-ohjelmassa Roomassa 1987, jolloin matka oli 10 kilometriä. Olympialaisissa naiskävelijät taivalsivat ensimmäisen kerran Barcelonassa 1992. Vuoden 1999 Sevillan MM-kilpailuista lähtien naisten 10 kilometrin kisan on korvannut tuplasti pidempi 20 kilometrin matka.

Miehet taistelivat olympiatasolla 50 kilometrin mitaleista ensimmäisen kerran Los Angelesissa 1932, jolloin Iso-Britannian Tommy Greenin voittoaika oli 4.50.10 - minuuttitolkulla Erin Taylor-Talcottin ennätystä heikompi noteeraus.

trackandfieldnews.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta