Naisten 50 kilometrin kävelyä tuodaan kansainväliseen kilpailuohjelmaan

Naisten 50 kilometrin kävelyä tuodaan kansainväliseen kilpailuohjelmaan


Etusuora: 01.04.2015 18:38Yleisurheilu
Naisten 50 kilometrin kävelyä tuodaan kansainväliseen kilpailuohjelmaan
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kävelyn Pan-Amerikan Cup järjestetään Chilen Aricassa 7.- 8. toukokuuta. Suomalaisittain tapahtumassa ei tietenkään ole jännitettävää, mutta historiallisesti kisat ovat tällä kertaa merkittävät. Kyseiset kilpailut tulevat nimittäin olemaan ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut, joiden ohjelmassa on virallisena lajina naisten 50 kilometrin kävely.

Naisten 50 kilometrin kävelyn pioneeri ja puuhanainen on yhdysvaltalainen Erin Taylor-Talcott, jonka ennätys lajissa on 4.33.23 vuodelta 2012. Hän on matkan hallitseva Yhdysvaltain mestari. Naisten viisikymppinen tullaan näillä näkymin käymään Chilessa samanaikaisesti miesten kisan kanssa.

Lajin liittäminen olympia- ja MM-ohjelmaan on kuitenkin tällä hetkellä vielä varsin kaukainen haave. Naisten kävelylaji oli ensimmäistä kertaa MM-ohjelmassa Roomassa 1987, jolloin matka oli 10 kilometriä. Olympialaisissa naiskävelijät taivalsivat ensimmäisen kerran Barcelonassa 1992. Vuoden 1999 Sevillan MM-kilpailuista lähtien naisten 10 kilometrin kisan on korvannut tuplasti pidempi 20 kilometrin matka.

Miehet taistelivat olympiatasolla 50 kilometrin mitaleista ensimmäisen kerran Los Angelesissa 1932, jolloin Iso-Britannian Tommy Greenin voittoaika oli 4.50.10 - minuuttitolkulla Erin Taylor-Talcottin ennätystä heikompi noteeraus.

trackandfieldnews.com

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset