Näkökulma: Monta sykähdyttävää tarinaa matkalla Berliiniin


Moni suomalaisurheilija lähtee kiehtovassa nousukunnossa kohti Berliinin EM-kisoja. Tämä luo tietysti myös toiveita menestyksestä. Silmiin pistävää on lisäksi se, että joukkueessa on lukuisia urheilijoita, joille jo pelkkä kisoihin pääsy on merkittävä saavutus enemmän tai vähemmän vaikeiden vuosien jälkeen.
Joona Klemi: 23.07.2018 19:03Yleisurheilu
Näkökulma: Monta sykähdyttävää tarinaa matkalla Berliiniin
Kuva: Olavi Kaljunen/trackpic
Vaikka tähän sisukkaaseen joukkoon kuuluu myös menestyspotentiaalilla varustettuja urheilijoita, kuten Nooralotta Neziri ja Wilma Murto, kohdistuvat suurimmat odotukset kuitenkin Oliver Helanderiin, Simo Lipsaseen, Kristiina Mäkelään, Aku Partaseen ja Anne-Mari Hyryläiseen.

Nämä paluun huipulle tehneet urheilijat, joihin voidaan edellä mainittujen lisäksi laskea ainakin Annimari Korte, Sanna Kämäräinen sekä Antti Ruuskanen, lähtevät siis melko paineettomassa tilassa Berliiniin.

Taustan ja EM-lähtökohtien lisäksi näitä nimiä yhdistää ainakin se, että oikeastaan kaikki ovat pystyneet palaamaan tai ovat ainakin palaamassa omalle huipputasolleen. Korteen kohdalla puhutaan jopa noususta täysin uudelle tasolle.

Vuosikausien kilpailemattomuuden ja sairastelun jälkeen nousu arvokisaurheilijaksi 30-vuotiaana on jotain poikkeuksellista. Todiste siitä, että kaikki on mahdollista, kun jaksaa uskoa itseensä. Väheksymättä tietenkään yhtään näiden muiden urheilijoiden sinnikkyyttä.

Pitkä kilpailutauko oli nimittäin myös Kortetta kokeneemmilla Kämäräisellä ja Ruuskasella. Heidän kohdallaan jo paluu arvokisatasolle on kunnioitettava meriitti. Ruuskasen kohdalla EM-kisoihin matkaaminen on tosin vielä hieman auki, mutta ainakin metri metriltä petraava Kämäräinen pääsee ikään kuin huipentamaan upean tarinansa Berliiniin.

Joukon nuorimpien Nezirin ja Murron kohdalla tarinan huipentuminen kuulostaa hassulta. Molemmat nimittäin ovat, ainakin toivon mukaan, vasta lähestymässä parhaita vuosiaan. Tämän kauden huipun saavuttaminen on molemmilla kuitenkin täysin realistista Berliinissä, ja se voi riittää yllättävänkin korkealle.

Kuten tuli jo todettua, mitaliodotukset voi silti huoletta ladata muiden urheilijoiden niskaan. Nämä viisi periksiantamatonta yksilöä kuvastavat osuvasti sitä, kuinka urheilu on niin paljon muutakin kuin mitaleja. Takaisin arvokisatasolle kapuaminen on sykähdyttävää siinä missä mitalitkin. Tämä ainoastaan korostuu, jos urheilija pystyy vieläpä venymään kauden parhaaseensa arvokisoissa.

Toivottavasti itse urheilijoiden ja heidän lähipiiriensä lisäksi myös katsojat osaavat liikuttua näistä sykähdyttävistä hetkistä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta