Nezirin erän ajanotto epäilyttää valmentaja Ihamäkeä

Nezirin erän ajanotto epäilyttää valmentaja Ihamäkeä


Jukka Moisio: 19.04.2015 09:28Yleisurheilu
Nooralotta Neziri juoksi lauantaina Floridan Clermontissa 100 metrin aidat hurjaan myötätuulitulokseen 12,69, mutta Nezirin valmentajan Jussi Ihamäen mukaan aika ei voi pitää paikkansa. Alkuerässä Nezirin aika oli 13,25. Videolta finaalijuoksua kellottanut Ihamäki twiittasi asiasta kilpailuiden päättymisen jälkeen.
Kellottelin Clermontin naisten toisen aitaerän ja valitettavasti tulokset eivät pidä paikkaansa. #12,69 #Clermont #yleisurheilu

— Jussi Ihamäki (@jussiihamaki) 19. huhtikuuta 2015


Kaikki Nezirin finaalierässä juosseet paransivat alkueräaikojaan useita kymmenyksiä. Lisäksi erän viidestä 13 sekunnin alittajasta vain Neziri ja Itävallan Beate Schrott ovat aiemmin urallaan alittaneet 13 sekuntia myötätuulituloksetkin huomioiden. Itsekin paljon Yhdysvalloissa aitajuoksussa kilpaillut toimittaja Annimari Korte kertoi Twitterissä, että epäilyttävää ajanottoa olisi ilmennyt Clermontissa aiemminkin.

Neziri itse kommentoi Yle Urheilulle, että alkueräjuoksu oli "taapertamista", mutta finaalissa tuntemus oli aivan erilainen.
- Kun oli saanut yhden juoksun alle, sitä uskalsi lähteä juoksemaan kisaa. Tiesin heti juoksun jälkeen, että nyt meni paljon kovempaa.

Ennen kilpailua Neziri ja Ihamäki eivät odottaneet aivan ennätysaikaa.
- Oli sellainen tunne, että voisin pystyä 13 sekunnin aikaan tai hieman alle. En odottanut, että myötätuulessa menisi näin kovaa.
Ihamäki oli vielä varovaisempi:
- Ei ollut mitään viitteitä, että hän pystyisi juoksemaan jo nyt näin kovaa. Toiveissa oli sellainen 13,10-aika.

Ihamäen mukaan toisen loppukilpailuerän voittaneen Tiffany Porterin aika 12,56 olisi totuuden mukainen. Porterin lisäksi Clermontissa juostiin kauden kärkiajat sekä miesten että naisten 200 metrillä. Kenian Carvin Nkanata juoksi maansa ennätyksen 20,14 ja Bahaman Shaunae Miller 22,50. Nämä mukavassa myötätuulessa syntyneet tulokset eivät siinä mielessä epäilytä, että kumpikaan ei parantanut ennätystään huomattavan paljon.