Ruotsalaiset ovat olleet hirmuvireessä hallikaudella


Jos suomalaisittain hallikausi on lähtenyt käyntiin erinomaisesti, niin myös Ruotsissa on ollut hyvä meno päällä. Toistaiseksi kolme ruotsalaista on rikkonut sisäratojen Ruotsin ennätyksen.
Etusuora: 09.02.2019 15:30Yleisurheilu
Ruotsalaiset ovat olleet hirmuvireessä hallikaudella
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Suomalaisittain hallikausi on alkanut erinomaisesti, kun Kristiina Mäkelä loikki perjantaina Suomen ennätyksen ja Reetta Hurske ja Simo Lipsanen ovat hätyytelleet aitojen ja loikan SE-lukemia. Myös rakkaassa länsinaapurissamme Ruotsissa on nähty runsaasti tasokkaita tuloksia.

Ruotsin halliennätyksen tällä hallikaudella ovat tehneet kuulantyöntäjä Fanny Roos, maileri Kalle Berglund ja seiväsmies Armand Duplantis. Roos paransi omissa nimissää ollutta Ruotsin ennätystään (18,13) lukemiin 18,35. Tulos oikeuttaa maailmantilastossa sijalle kuusi. Berglund hurjasteli Torunissa 1500 metriä 3.36,63 ja paransi omaa Ruotsin ennätystään reilulla sekunnilla. Duplantis taas taivutti maailman kärkituloksen 587 ja korjaili Ruotsin ennätystä viidellä sentillä.

Edellä mainitun kolmikon lisäksi myös reilu tusinallinen ruotsalaisia mahtuu maailmantilastossa 20 joukkoon: Andreas Kramer pinkaisi 800 metriä 1.46,52 ja on Euroopan tilaston kärkinimi. Pituudessa Thobias Nilsson Montler on ponkaissut 808, joka oikeuttaa Euroopan tilastossa kolmossijaan. Naispituushyppääjä Khaddi Sagnia on myös räväyttänyt kovat lukemat 664. Ottelija Fredrik Samuelsson otteli 6018 pistettä ja kiilasi Euroopan tilastoissa vitossijalle.

Duplantisin lisäksi myös Melker Svärd Jacobsson on hypännyt seivästä hienosti (580), joten Ruotsilla on melkoinen duo lähettää EM-halleihin. Myös naisten puolella seipäässä on nähty kovia tuloksia, kun Angelica Bengtsson on taivuttanut 563 ja Michaela Meijer 457. Euroopan tilastoissa naiset ovat 5:s ja 7:s. Jacobsson ja Meijer kilpailevat myös sunnuntain hallimaaottelussa Norjassa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta