Ruotsalaislupaus jälleen junioreiden ME-tulokseen seiväshypyssä - kukisti maailmanmestarin 40 sentillä


Etusuora: 02.04.2017 11:35Yleisurheilu
Ruotsalaislupaus jälleen junioreiden ME-tulokseen seiväshypyssä - kukisti maailmanmestarin 40 sentillä
Vasta 17-vuotias ruotsalaishyppääjä Armand Duplantis voitti Texas Relays -kilpailuiden seiväskilpailun lauantaina Yhdysvalloissa. Huikea voittotulos 590 on uusi alle 20-vuotiaiden maailmanennätys. Tulos on lisäksi aikuisten Ruotsin ennätys ja alkavan ulkoratakauden maailman kärkitulos. Kilpailussa toiseksi sijoittui hallitseva maailmanmestari Shawn Barber (CAN), joka ylitti 550.

Video hypystä:

https://www.youtube.com/watch?v=WM31MTLeYMQ

Duplantisilla oli jo hallussaan junioreiden ME, kun hän ylitti hallissa maaliskuussa 582. Ulkoradoilla alle 20-vuotiaiden ykköstulos oli aiemmin Rafael Holzdeppen (GER) ja Maksim Tarasovin (RUS) 580. Duplantis on syntynyt marraskuussa 1999 eli hän pystyy parantamaan alle 20-vuotiaiden ME-tulosta vielä ensi vuonnakin. Aikuisten Ruotsin ennätys oli tähän asti Oscar Jansonin nimissä: hän ylitti 587 Someron seiväskarnevaaleilla 2003.

Duplantis on Ruotsin ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen, mutta edustaa kansainvälisissä kisoissa Ruotsia. Hän voitti alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden 2015 ja sijoittui viime kesänä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pronssisijalle.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta