Ruotsin nopeimman naisen kausi ohi - missaa EM-kotikisat

Ruotsin nopeimman naisen kausi ohi - missaa EM-kotikisat


Jukka Moisio: 10.06.2015 19:47Yleisurheilu
Ruotsin sprintterilupaus Irene Ekelund (s. 1997) loukkasi takareitensä ulkoratakauden avauskilpailussaan Genevessä viime lauantaina. Nyt vamma on todettu niin pahaksi, että Ekelundilla on edessään ainakin kahdeksan viikon kuntoutus. Hänen isäpuolensa mukaan ulkoratakausi jää kokonaan väliin.

- Realistisesti katsottuna kausi on nyt ohi. Ei hän tule kilpailemaan enää tänä kesänä, Ekelundin isäpuoli Sven Mattsson kertoi yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa.

Loukkaantuminen tarkoittaa, että Ekelundilta jää väliin 19-vuotiaiden EM-kisat Ruotsin Eskilstunassa heinäkuussa. Hän olisi kuulunut kotikisoissaan voittajasuosikkeihin 100 ja 200 metrillä. Ekelund olisi terveenä ollessaan todennäköisesti kilpaillut myös Pekingin elokuisissa MM-kisoissa.

Nuoresta iästään huolimatta Ekelund on ollut kahtena viime vuonna Ruotsin nopein naisjuoksija. Hän voitti 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden 200 metrillä vuonna 2013 ja sijoittui hopealle samalla matkalla 19-vuotiaiden MM-kisoissa viime vuonna. Hänen ennätyksensä 11,35 (100 m) ja 22,92 (200 m) ovat kesältä 2013. Tänä vuonna Ekelund juoksi 60 metrin halliennätyksekseen 7,26.

Myös toinen nuori ruotsalaisurheilija kamppailee vammojen kanssa. Moskovan MM-kisoissa kymmenenneksi sijoittunut keihäänheittäjä Sofi Flink (s. 1995) kärsii olkapäävammasta. Heittäjälahjakkuus kertoi SVT:lle, että pahimmassa tapauksessa koko kausi jää väliin.

Lue myösKatso kaikki uutiset