Niskasilla hurja päivä Lenzerheidessa - sisarusten palkintopallisijat samana päivänä erittäin harvinaisia


Keskiviikko oli upea päivä suomalaiselle maastohiihdolle ja etenkin vieremäläisille Niskasen sisaruksille Kertulle ja Iivolle. Kerttu voitti Sveitsin Lenzerheidessa käydyn naisten 10 km:n perinteisen tyylin Tour de Skin osakilpailun ja isoveli Iivo oli ykkönen miesten 15 km:n perinteisen kisassa.
Etusuora: 29.12.2021 17:28Hiihto
Niskasilla hurja päivä Lenzerheidessa - sisarusten palkintopallisijat samana päivänä erittäin harvinaisia
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Kaksi sisarusta samana päivänä maastohiihdon maailmancupin henkilökohtaisten matkojen palkintopallilla on varsin harvinainen tapaus. Suomalaisittain harvinaista herkkua päästiin nauttimaan Sveitsin Lenzerheidessa 29.12.2021 Tour de Skin toisessa osakilpailussa, kun sekä Kerttu että Iivo Niskanen ottivat voitot perinteisen hiihtotavan kilpailuissa.

Niskasten voitot olivat ensimmäiset sisarusten saavuttamat voitot maastohiihdon maailmancupissa saman päivän aikana. Podiumille samana päivänä ovat yltäneet muutamat muutkin sisarukset. Niskaset itse ylsivät podiumille saman päivän aikana jo Cognessa 2019, kun Kerttu voitti 10 km (p) maailmancupin kilpailun ja Iivo oli 15 km (p) kisassa toinen.

Italialaiset sisarukset Fulvio ja Sabina Valbusa ylsivät henkilökohtaisen kisan palkintopallille kolmesti samana päivänä. 16. joulukuuta 1997 Fulvio voitti Val di Fiemmessä 15 km:n vapaan tyylin kisan. Samana päivänä samassa paikassa Sabina oli toinen naisten 15 km:n kisassa.Seuraavan kerran Valbusat onnistuivat tuplapodiumissa 6. helmikuuta 2004, jolloin Fulvio voitti 15 km:n vapaan kisan La Clusazissa ja Sabina oli naisten 10 km:n vapaalla kolmas.

Kolmas italialaisten palkintopallihiihto samana päivänä nähtiin 28. helmikuuta 2004 Oslossa, kun sekä Fulvio (50 km vapaa) että Sabina (30 km vapaa) olivat kakkosia Holmenkollenin kuninkuusmatkoilla.

Ruotsalaiset veljekset Mathias ja Thobias Fredriksson ovat kerran seisoneet samalla palkintopallilla samassa henkilökohtaisessa mc-osakilpailussa. 10. joulukuuta 1998 Milanossa käydyssä vapaan tyylin sprintissä Mathias Fredriksson otti voiton ennen Saksan Peter Schlickenriederiä ja veljeänsä Thobiasta.

Lue myös:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta