Hyvästi Nike – Norjan maratontähti siirtyy Björn Dählien talliin


Norjan huippumaratoonari Sondre Nordstad Moen on tehnyt suuren sponsorisopimuksen hiihtolegenda Björn Dählien nimeä kantavan brändin kanssa.
Veijo Vaakanainen: 04.01.2021 17:09Yleisurheilu
Hyvästi Nike – Norjan maratontähti siirtyy Björn Dählien talliin
Flickr.com by Danielle Walquist Lynch
Nike on ollut dominoiva brändi yleisurheilussa ja sen alle on siirtynyt tähtiurheilijoita yksi toisensa jälkeen. Norjan huippumaratoonari Sondre Nordstad Moen, joka on parhaimmillaan painellut 42,195 kilometriä aikaan 2.05.48, on kuitenkin päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun. Hän hylkää vaatejätin ja siirtyy norjalaisen maastohiihtolegendan Björn Dählien nimeä kantavaan talliin.

Neljän vuoden sopimuksen Björn Dählien kanssa tehnyt Moen ei suostu kertomaan, millaisesta summasta sopimuksessa on kysymys. Norjalainen sanoo sopimuksen olevan kuitenkin taloudellisesti paljon entistä parempi.

Norjan ehkä suurin hiihtolegenda Dählie on erittäin vaikuttunut uudesta suojatistaan. ”Häntä voisi sanoa melkeinpä askeettisimmaksi norjalaisurheilijaksi. Ole-Einar Björndalen oli myös erittäin äärimmäinen, mutta hän (Moen) mutta hän menee paljon pidemmälle”, Dählie ylistää maanmiestään.

Nike-sopimuksen päättyminen tarkoittaa myös sitä, että Moen joutuu jatkossa hankkimaan kenkänsä omaan laskuunsa. Uuteen sopimukseen kuuluu kuitenkin kaikki muut Moenin tarvitsemat varusteet ympäri vuoden.

Moen ilmoitti myös lopettavansa yhteistyön italialaisen managerinsa Chiara Davinin kanssa. Hän jatkaa kuitenkin uraansa monivuotisen valmentajansa Renato Cavonan kanssa tavoitteenaan olympiamitali maratonilta.

Lähde: vg.no
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta