Tsekki heitti jälleen kärkituloksen - Kawasakissa laitettiin kauden keihästilasto uusiksi


Jukka Moisio: 08.05.2016 20:03Yleisurheilu
Tsekki heitti jälleen kärkituloksen - Kawasakissa laitettiin kauden keihästilasto uusiksi
Jo huhtikuussa keihään kärkituloksen yli 85 metrin hilannut Jakub Vadlejch (CZE) paransi ennätyksensä lukemiin 86,76 Japanin Kawasakissa sunnuntaina. Hyvätasoisessa kilpailussa viisi miestä ylitti 83 metriä.

Vadlejch kiskaisi jo ensimmäisellä heitollaan 85,07 ja teki ennätyksensä viidennellä kierroksella. Isäntämaan Ryohei Arai sijoittui toiseksi tuloksella 84,41 ja kolmanneksi tullut Huang Shih-Feng mittautti Kiinalaisen Taipein ennätyksen 83,82. Myös neljänneksi sijoittunut Hamish Peacock (AUS) räväytti ennätyksensä 83,53.

Arai, Shih-Feng ja Peacock tekivät parhaan tuloksensa ensimmäisellä kierroksella. Sen sijaan viidenneksi sijoittunut Jaroslav Jilek (CZE) heitti toisella kierroksella ennätyksensä 81,86, jota hän paransi seuraavalla kierroksella vielä lukemiin 83,19. Kärkiviisikko heitti yhteensä 16 kertaa yli 80 metrin.

Ryohei Arai nousi kauden maailmantilaston kakkoseksi ja Shih-Feng, Peacock ja Jilek sijoille 4 - 6. Kolmannella sijalla on Uuden-Seelannin Stuart Farquhar, joka kiskaisi kuukausi sitten 83,93. Hän oli mukana myös Kawasakin kisassa mutta jäi tulokseen 79,14.

Kawasakissa nähtiin myös toinen kauden kärkitulos, kun kiinalaiset Zhang Guowei ja Wang Yu sivusivat korkeuden kärkitulosta 233. 400 metrin aidoissa Keisuke Nozawan (JPN) ennätys 48,67 nostaa hänet kauden tilastossa kakkossijalle.

Pikamatkoilla oli mukana kovia nimiä, mutta vastatuuli verotti huippuaikoja. Miesten 100 metrillä nopein oli Justin Gatlin ajalla 10,02. Naisten satasella Tianna Bartoletta (USA), Blessing Okagbare (NGR) ja Barbara Pierre (USA) saivat puskea 1,7 m/s vastatuuleen ja ajat painuivat reilusti päälle 11 sekunnin (Bartoletta 11,23 - Okagbare 11,30 - Pierre 11,40).
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta