Viivi Lehikoinen 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä nuorten olympiafestivaalien voittajaksi

Viivi Lehikoinen 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä nuorten olympiafestivaalien voittajaksi


Jukka Moisio: 30.07.2015 19:50Yleisurheilu
Viivi Lehikoinen 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä nuorten olympiafestivaalien voittajaksi
15-vuotias Viivi Lehikoinen juoksi 400 metrin aitojen mestariksi Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Georgiassa. Kuukauden kuluttua 16 vuotta täyttävän Lehikoisen voittoaika 57,74 on uusi kisaennätys ja 17-vuotiaiden Suomen ennätys. Hänen aiempi ennätyksensä oli alkuerissä juostu 59,56. Aika 57,74 on myös kauden kotimainen kärkitulos, kautta aikain yhdeksänneksi nopein suomalaisaika, 17-vuotiaiden Euroopan vuositilaston kärkitulos ja maailman vuositilaston viitosaika. 17-vuotiaiden MM-kisoissa pari viikkoa sitten tuloksella olisi sijoittunut neljänneksi. Helsingin IFK:ta seuratasolla edustavaa Lehikoista valmentavat Mervi Laurén ja Jussi Ihamäki.

Suomi saavutti tänään Georgiassa myös toisen mitalin, kun Kiira Väänänen heitti moukarissa hopeaa. Tiistaina Lauri Tuomilehto sijoittui toiseksi 100 metrillä. Edellinen nuorten olympiafestivaalien suomalaisvoittaja ennen Lehikoista oli Nooralotta Neziri, joka voitti 100 metrin aitajuoksun kultaa Tampereella 2009.

#EYOF2015 Tuore kultamitalisti 400 m aidat Viivi Lehikoinen #TeamFinland pic.twitter.com/QYSo7pKK5E
— Olympic Team Finland (@OlympicTeamFI) 30. heinäkuuta 2015

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset