Viivi Lehikoinen 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä nuorten olympiafestivaalien voittajaksi


Jukka Moisio: 30.07.2015 19:50Yleisurheilu
Viivi Lehikoinen 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä nuorten olympiafestivaalien voittajaksi
15-vuotias Viivi Lehikoinen juoksi 400 metrin aitojen mestariksi Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Georgiassa. Kuukauden kuluttua 16 vuotta täyttävän Lehikoisen voittoaika 57,74 on uusi kisaennätys ja 17-vuotiaiden Suomen ennätys. Hänen aiempi ennätyksensä oli alkuerissä juostu 59,56. Aika 57,74 on myös kauden kotimainen kärkitulos, kautta aikain yhdeksänneksi nopein suomalaisaika, 17-vuotiaiden Euroopan vuositilaston kärkitulos ja maailman vuositilaston viitosaika. 17-vuotiaiden MM-kisoissa pari viikkoa sitten tuloksella olisi sijoittunut neljänneksi. Helsingin IFK:ta seuratasolla edustavaa Lehikoista valmentavat Mervi Laurén ja Jussi Ihamäki.

Suomi saavutti tänään Georgiassa myös toisen mitalin, kun Kiira Väänänen heitti moukarissa hopeaa. Tiistaina Lauri Tuomilehto sijoittui toiseksi 100 metrillä. Edellinen nuorten olympiafestivaalien suomalaisvoittaja ennen Lehikoista oli Nooralotta Neziri, joka voitti 100 metrin aitajuoksun kultaa Tampereella 2009.

#EYOF2015 Tuore kultamitalisti 400 m aidat Viivi Lehikoinen #TeamFinland pic.twitter.com/QYSo7pKK5E
— Olympic Team Finland (@OlympicTeamFI) 30. heinäkuuta 2015
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta