Vuoden 2021 MM-kisat Yhdysvaltoihin

Vuoden 2021 MM-kisat Yhdysvaltoihin


Etusuora: 16.04.2015 11:47Yleisurheilu
Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ilmoitti torstaina vuoden 2021 MM-kisojen kotipaikaksi Oregonin osavaltiossa sijaitsevan yleisurheilumyönteisen Eugenen kaupungin. Tämä on samalla ensimmäinen kerta MM-kisojen 33 vuotisessa historiassa, kun Yhdysvallat saa kunnian järjestää yleisurheilun MM-kisat.
- On kunnia saada mahdollisuus järjestää MM-kisat maassa, joka omaa maailman parhaimmat yleisurheilijat, Yhdysvaltojen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Max Siegel sanoi valinnan jälkeen.

Yhdysvalloissa järjestettävät kisat nähtiin niin tärkeäksi, että päätös tehtiin ilman tavanomaista useamman ehdokkaan välistä äänestystä. Viime vuonna Oregon hävisi äänestyksen vuoden 2019 kisoista. Viimeksi kisaisäntä päätettiin ilman äänestystä, kun Osakalle myönnettiin 2007 kisat.
- Myöntäessään kisat Eugenelle IAAF on tehnyt selvän valintastrategisen päätöksen. Tämä oli mahdollisuus hyödyntää ainutlaatuinen tilaisuus, jossa sekä julkinen että yksityinen sektori, kansallinen olympiakomitea, mediajätti NBC ja erityisen innostunut Oregonin yleisurheiluväki yhdistävät voimansa, kommentoi IAAF:n puheenjohtaja Lamine Diack.

Oregonin osavaltio tulee saamaan runsaasti kokemusta MM-kisojen järjestämisestä tulevina vuosina. Viime vuonna Oregon isännöi nuorten MM-kisojen ja ensi talven MM-hallit järjestetään niin ikään Oregonin osavaltiossa Portlandissa. Vuoden 2017 MM-kisojen isännöi olympiakaupunki Lontoo ja 2019 kisaisäntänä toimii Qatarin Doha.

IAAF.org

Lue myösKatso kaikki uutiset