Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa kovat tulosrajat

Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa kovat tulosrajat


Jukka Moisio: 17.12.2015 16:10Yleisurheilu
Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa kovat tulosrajat
Yhdysvallat karsii yleisurheilun ensi kesän olympiajoukkueensa kymmenen päivää kestävissä kilpailuissa Eugenessa 1. - 10. heinäkuuta. Kilpailut jäljittelevät kestoltaan ja rytmiltään elokuisia Rion olympiakisoja. Mukana ovat kaikki lajit lukuun ottamatta maratonia ja 50 kilometrin kävelyä, joiden karsinnat käydään aikaisemmin.

Rion olympialaisten tulosrajat yleisurheilussa ovat varsin kovat, vaikka niitä päätettiinkin helpottaa joissain lajeissa. Lisäksi olympialaisissa on käytössä viime kesän MM-kisoista tuttu rankingsysteemi tavoitellun osallistujamäärän saavuttamiseksi. Yhdysvaltain yleisurheilun tasosta kertoo se, että monissa lajeissa kaikilla maan karsintoihin osallistuvilla pitää olla jo tehtynä Rion tulosraja. Esimerkiksi pikajuoksuissa saataneen radalle kolmisenkymmentä tuloksensa puolesta olympiakelpoista urheilijaa.

Viime kesän tuloksilla suomalaismiehiä pääsisi Yhdysvaltain olympiakarsintoihin vain 20 kilometrin kävelyssä, moukarinheitossa ja keihäänheitossa. Naisten puolella suomalaisten ja yhdysvaltalaisten taso on lähempänä toisiaan, joten parhailla suomalaistuloksilla pääsisi mukaan estejuoksuun, seipääseen, kolmiloikkaan, kiekkoon, moukariin, keihääseen ja kävelyyn. Karsintarajan sekä USA:n karsintoihin että olympialaisiin on saanut tehdä aikaisintaan 1.5.2015.

Yhdysvaltain olympiakarsintojen tulosrajat

Rion olympialaisten tulosrajat

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset