Yleisurheilun raamattu ennustaa kylmää kyytiä suomalaisille MM-kisoissa - keihäsmiehille luvassa historiallisen syvä sukellus?


Track & Field News -lehti on antanut ennusteensa yleisurheilun MM-kisojen top 10 -sijoituksista. Suomalaisurheilijoita ennusteisiin on mahtunut kaksi kappaletta.
Etusuora: 22.09.2019 13:00Yleisurheilu
Yleisurheilun raamattu ennustaa kylmää kyytiä suomalaisille MM-kisoissa - keihäsmiehille luvassa historiallisen syvä sukellus?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Antti Ruuskanen pyrkii näyttämään Track & Field Newsin ennusteet paikkaansa pitämättömiksi.
Yhdysvaltalainen vuonna 1948 perustettu yleisurheilulehti Track & Field News on julkaissut verkkosivuillaan ennusteensa vajaan viikon päästä Dohassa käynnistyvien MM-kilpailujen lopputuloksista. Lehti on rankannut jokaisen lajista kymmenen parasta urheilijaa.

Suomalaisurheilijoille lehti ei povaa valtaisaa menestystä. Korkeimmalla suomalaisista yltää tässä rankkauksessa Annimari Korte, jolle tarjotaan yhdeksättä sijaa 100 metrin aidoissa. Kymmenen parhaan joukkoon yltäviksi suomalaisiksi uumoillaan myös Ella Junnilaa ja Maria Huntingtonia, joille ennustetaan kymmenettä sijaa korkeushypyssä ja seitsenottelussa.

Suomen miesurheilijoille on sen sijaan luvassa kylmää kyytiä, jos on uskominen tätä yleisurheilun raamatuksi kutsuttu lehteä. Yhtäkään suomalaista miesurheilijaa ei ole sijoitettu tässä listauksessa kymmenen parhaan joukkoon.

Varsinkin keihäsmiesten osalta ennuste tarjoaa kurjia näkymiä, kun Lassi Etelätalon, Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin ei uskota selviävän kymmenen parhaan joukkoon.

Suomalaisia keihäsmiehiä on ollut mukana arvokisoissa Lontoon vuoden 1908 olympialaisista lähtien, vain yhden kerran yksikään suomalainen keihäsmies ei ole yltänyt lopputuloksissa kymmenen parhaan joukkoon: Prahan EM-kisoissa 1978 Pentti Sinersaari oli parhaana suomalaisena 11:s. Melbournen olympialaisissa 1956 ei ollut mukana suomalaisia keihäänheittäjiä.

Track & Field News ennusteet:

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta