Linn Svahn Falunin tuplavoittajaksi - Jasmi Joensuu hiihti hienosti sprintin välieriin


Falunin kolmipäiväiset maailmancupkisat huipentuvat sunnuntain perinteisen tyylin sprintteihin.
Etusuora: 31.01.2021 16:04Hiihto
Naisten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Falun sprinttifinaalit 31.1.


Miehet, sprinttifinaali (p)

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴2.48,2
2.Oskar Svensson 🇸🇪+1,45
3.Håvard Solås Taugbøl 🇳🇴+2,80
4.Sergey Ustiugov+2,97
5.Lucas Chanavat 🇫🇷+11,18
6.Erik Valnes 🇳🇴+48,36

11. Lauri Vuorinen (FIN)
13. Joni Mäki (FIN)
14. Ristomatti Hakola (FIN)

Lauri Vuorinen kaatui välierän loppuvaiheessa hyvästä noususta Norjan Håvard Solås Taugbølin leikattua suomalaisen eteen.


Naiset, sprinttifinaali (p)

#UrheilijaTulos
1.Linn Svahn 🇸🇪3.13,17
2.Anamarija Lampic 🇸🇮+0,33
3.Jonna Sundling 🇸🇪+0,33
4.Johanna Hagström 🇸🇪+3,53
5.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+7,06
6.Ane Appelkvist Stenseth 🇳🇴+18,00

10. Jasmi Joensuu (FIN)
18. Johanna Matintalo (FIN)
23. Katri Lylynperä (FIN)


Maailmancup, Falun 31.1.2021


Sprintti (p), karsinta miehet

#UrheilijaTulos
1.Erik Valnes 🇳🇴2.46,83
2.Joni Mäki+1,24
3.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴+2,23
4.Sergey Ustiugov+2,49
5.Viktor Thorn 🇸🇪+2,91
6.Federico Pellegrino 🇮🇹+3,47
7.Ristomatti Hakola 🇫🇮+4,17
8.Lauri Vuorinen 🇫🇮+4,46
9.Anton Person 🇸🇪+4,64
10.Sivert Wiig 🇳🇴+4,78

34. Verneri Suhonen
36. Lauri Lepistö
38. Juho Mikkonen
46. Alexander Bolshunov (kaatui)


Sprintti (p), karsinta naiset

#UrheilijaTulos
1.Johanna Hagström 🇸🇪3.14,18
2.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+1,53
3.Linn Svahn 🇸🇪+3,31
4.Anna Dyvik 🇸🇪+3,51
5.Hanna Falk 🇸🇪+3,71
6.Jasmi Joensuu 🇫🇮+3,86
7.Jonna Sundling 🇸🇪+4,22
8.Ane Appelkvist Stenseth 🇳🇴+4,93
9.Anamarija Lampic 🇸🇮+6,13
10.Emma Ribom 🇸🇪+6,25
11.Mathilde Myhrvold 🇳🇴+6,73

16. Johanna Matintalo +8,34
21. Katri Lylynperä +9,95
34. Anne Kyllönen +12,64
39. Vilma Nissinen +14,11
45. Maaret Pajunoja +16,47Ennakko ja vihje


Falunin maailmancupin sunnuntaipäivänä ohjelmassa ovat perinteisen tyylin sprintit. Naisten kisasta odotetaan ruotsalaisjuhlille jatkoa, sillä lauantain yhteislähdön ykkössijan helpolla radalla vienyt Linn Svahn on sprinttikisan selvä suosikki.

Lauantain kisapäivä Falunissa oli aikamoinen fiasko. Yhteislähdöt olivat vaarallista jonossa hiihtelyä helpoilla laduilla. Etenkin miesten kilpailu oli melkoista romurallia, eikä onnettomuuksiltakaan säästytty. Miesten kilpailussa nähtiin useampi vakavampi loukkaantuminen.

FIS:n ja Falunin kisajärjestäjien on nyt syytä pysähtyä, katsoa erittäin syvälle peiliin ja pohtia, miksi yhteislähtökilpailuja hiihdetään aivan liian helpoilla laduilla.

Suomalaisittain lauantai sujui jo himpun verran perjantain kalustofarssia aurinkoisemmin. Ristomatti Hakola oli yhteislähdössä parhaana suomalaismiehenä 14:s ja Kerttu Niskanen naisissa 12:s. Suuria ilon kiljahduksia lauantai ei suomalaisleirille kuitenkaan siis aiheuttanut. Odotukset sunnuntain sprintteihin ovat myös suomalaisittain maltilliset.

Dominoivatko ruotsalaiset sprintissä kotiladuillaan?


Perinteisellä tyylillä vaativalla sprinttiradalla hiihdettävän Falunin sprintin suosikit löytyvät järjestävän maan rosterista. Kaksi viimeisintä sprinttiä nimiinsä Tour de Skillä vienyt ja lauantain perinteisen yhteislähtökisan upeasti voittanut Linn Svahn kantaa harteillaan suosikin viitttaa myös sunnuntaina. Aiempiin sprintteihin verrattuna vastus toki kovenee, kun norjalaiset palaavat mukaan maailmancupin sprintteihin.

Svahn on ollut kauden sprinteissä vahva ja varma Rukalta lähtien ja kärkikolmikon ulkopuolelle jäämistä täytyisi pitää Falunissa jo jättiyllätyksenä. On oletettavaa, että hän jatkaa sunnuntaina voittokulkuaan paraatilajissaan perinteisen sprintissä.

Val di Fiemmessä Ruotsin kolmoisvoiton täydentäneet Maja Dahlqvist ja Emma Ribom kuuluvat myös sunnuntaina finaalisuosikkien joukkoon. Lisäksi ruotsalaisista kärkipäähän odotellaan ainakin Jonna Sundlingia ja Anna Dyvikia.

Ei olisi yllätys, vaikka ruotsalaisia etenisi naisten sprintin erävaiheeseen lähemmäs kymmenen kappaletta, sillä järjestävä maa saa asettaa kisaan peräti 12 hiihtäjää.

Mihin pystyvät norjalaiset?


Myös Norja on kisassa mukana laajalla rintamalla. Mielenkiintoisia nimiä löytyy useampia. Monivuotinen sprinttimenestyjä Maiken Caspersen Falla voitti vastikään Norjan sprinttimestaruuden perinteisellä tyylillä ja on valmis palaamaan kärkitaistoon myös maailmancupissa.

Norjan mestaruuskisojen muut mitalistit Anna Svendsen ja Tiril Udnes Weng omaavat myös täydet mahdollisuudet finaalipaikkaan Falunissa. Eikä kannata unohtaa myöskään Rukan sprintissä finaaliin yltäneitä Lotta Udnes Wengiä ja Ane Appelkvist Stensethiä.

Lampic, Fähndrich, Stupak ja jenkit myös tyrkyllä kärkitaistoon


Slovenian suuri yksinäinen Anamarija Lampic johtaa sprintticupia ja on tottunut menestymään sprintissä molemmilla hiihtotavoilla. Perinteisellä tyylillä etenkin tasatyöntö on vahvan sloveenin parasta osaamista.

Cupin kakkonen Sveitsin Nadine Fähndrich nousi parrasvaloihin alkukaudella ruotsalaisten ja norjalaisten poissaollessa. Sveitsiläinen on kuitenkin onnistunut vakiinnuttamaan sprinttitasonsa varsin korkealle ja hän taistelee finaalipaikasta myös Falunissa.

Venäläisistä Julia Stupak palasi lauantaille huipputasolle pienen sairastelun jälkeen ja hän on vahvana perinteisen hiihtäjänä myös yksi sunnuntain potentiaalisia kärkinimiä. Lauantain yhteislähdössä toiseksi yltänyt Stupak tykitti kisassa loppusuoran tasatyönnöllä selvästi kovinta kyytiä ja saavutti myös Svahnia kisan ratkaisuvaiheessa.

Myös yhdysvaltalaiset iskevät sunnuntain sprinttiin laajalla rintamalla perjantain yllätysvoittajan Jessie Digginsin johdolla. Sprintteihin keskittyvä Sophie Caldwell Hamilton ja vastikään mukavasti maailmancupkarkeloihin palannut Sadie Maubet Björnsen täytyy myös ottaa huomioon sprintin palkintopallispekulaatioissa.

Suomalaisten tavoitteena maailmancuppisteet - Pystyykö Matintalo nostamaan tasoaan lauantailta?


Suomalaisista mukana sunnuntain kisassa ovat Katri Lylynperä, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu, Vilma Nissinen ja Maaret Pajunoja. Selvästi suurimmat suomalaisodotukset ladataan Matintalon harteille.

Tour de Skin perinteisen sprintissä säväyttänyt Matintalo katkesi kuitenkin lauantain perinteisen yhteislähdössä kohtuullisen selvästi helpolla radalla pudoten kärkiryhmästä minuutilla alaspäin. Kysymys kuuluukin, pystyykö Matintalo nousemaan vahvalle sprinttitasolleen lauantain hyytymisen jälkeen?

Muille suomalaisille realistinen tavoite on selvitä karsinnasta jatkoon ja samalla maailmancupin pisteille.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaSvahn
ToinenLampic, Stupak, Dahlqvist, Sundling
KolmasLampic, Stupak, Dahlqvist, Sundling, Svendsen, Falla, Stenseth, Björsen
Rivimäärä28 riviä
Rivin hinta5,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy31.1. klo 14:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi