Yhdysvaltain mestaruuskisat päätökseen - Gatlin 200 metriä 19,57

Jukka Moisio: 29.06.2015 11:23Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yhdysvaltain mestaruuskilpailut päättyivät sunnuntaina Eugenessa. Kovimmasta tuloksesta vastasi kohujuoksija Justin Gatlin, joka vei 200 metrin mestaruuden ennätyksellään 19,57. Aika on kauden kärkitulos ja sijoittuu kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi. Toiseksi kisassa juoksi Isiah Young (19,93) ja kolmanneksi Wallace Spearmon (20,10).

Naisten 200 metrin mestaruuden voitti Jenna Prandini ennätyksellään 22,20. Hopealle pinkoi Candyce McGrone (22,38) ja pronssille Jeneba Tarmoh (22,44). 17-vuotiaiden maailmanennätyksen 22,47 tehnyt Kaylin Whitney jäi neljänneksi.

Seiväspaikalla nähtiin maailman kärkitulos, kun Jenn Suhr ylitti 482. Hallitseva olympiavoittaja oli kisassa omaa luokkaansa, sillä Sandi Morris pokkasi hopeaa tuloksella 465 ja Demi Payne pronssia tuloksella 460.

110 metrin aidat voitti hallitseva maailmanmestari David Oliver kauden maailmanlistan kakkosajalla 13,04. Toiseksi aitoi Ronnie Ash (13,13) ja kolmanneksi ME-mies Aries Merritt (13,19). Neljän vuoden takainen maailmanmestari Jason Richardson juoksi välierässä kauden parhaansa 13,12, mutta jäi finaalissa seitsemänneksi ajalla 13,31.

Miesten 3000 metrin esteissä juostiin kaikkien aikojen kovin Yhdysvaltain mestaruuskisa. Voittoon rynnisti Pohjois-Amerikan ennätysmies Evan Jager ajalla 8.12,29, toiseksi sijoittui Donn Cabral ennätyksellään 8.13,37, ja pronssimitalin nappasi Dan Huling ajalla 8.14,11.

Miesten kolmiloikkakisan voittoon pomppi ennätyksensä 17,53 hypännyt Omar Craddock. Myös Will Claye (17,48) ja Marquis Dendy (17,23) ylittivät 17 metriä. Tänä vuonna yli 18 metriä loikkinut Christian Taylor ei ollut mukana, mutta hänellä on varma paikka MM-kisoihin hallitsevana Timanttiliiga-voittajana.

Kuulapaikalla Joe Kovacs pukkasi syntymäpäivänään voittoon tuloksella 21,84. Christian Cantwell työnsi 21,64 ja Jordan Clarke 21,49. Konkari Reese Hoffa jätettiin neljänneksi tuloksella 21,18.

800 metrillä Nick Symmonds ja Erik Sowinski juoksivat alle 1.45 - kärkikaksikon ajat 1.44,53 ja 1.44,84. Naisten 800 metrillä Alysia Montano nousi voittoajallaan 1.59,15 kauden maailmantilaston viidenneksi. Myös Brenda Martinez (1.59,71) alitti kaksi minuuttia.