Arto Bryggare väistyy Timanttiliigan kommentaattorin paikalta - tilalle hiihtovalmentaja Toni Roponen


Arto Bryggare sai yllättävät potkut Timanttiliigan kommentaattorin paikalta. Bryggaren tilalle tulee pääosin hiihdon ja hiihtovalmennuksen puolelta tunnettu Toni Roponen.
Etusuora: 08.03.2015 16:42Yleisurheilu
Arto Bryggare väistyy Timanttiliigan kommentaattorin paikalta - tilalle hiihtovalmentaja Toni Roponen
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yleisurheilun maailmantähtiä vilisevä Timanttiliiga starttaa toukokuun puolessa välissä. Suomessa kisat välittää MTV, jonka kommentaattoriosastoon tulee äärimmäisen yllättäviä muutoksia alkavalle kaudelle.

Tähän asti kommentaattorina on totuttu kuulemaan entisen aitajuoksijatähden Arto Bryggaren ääni. Nyt eduskuntavaaleissakin ehdokkaana oleva Bryggare saa väistyä ja tilalle astelee hieman yllättävä valinta – hiihtovalmentaja Toni Roponen.

Bryggare kertoo olevansa yllättynyt ja pettynyt MTV:n päätöksestä, sillä mies olisi halunnut jatkaa kommentaattorin tehtävissä. Bryggare ei omien sanojensa mukaan tiedä syitä päätökseen.

Roponen on tullut tunnetuksi hiihtovalmentajana ja nimenomaan maastohiihdon asiantuntijana. Hänen valmennettaviaan ovat muun muassa maajoukkuehiihtäjät Matti Heikkinen ja puolisonsa Riitta-Liisa Roponen.

MTV:n urheilupäällikkö Markus Auteron mukaan lähetyksiin haettiin erityisesti valmennuksellista ja urheilijan valmentautumisen asiantuntijaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (hs.fi)

Arto Bryggare - Komea ura takana


Jos Roposta ja Bryggarea vertaa saavutusten perillä, ei heistä tietenkään voida puhua edes samassa lauseessa. Bryggarelta löytyy muun muassa kaksi sisäratojen EM-kultaa, EM-hopea, MM-hopea olympiapronssi.

Aiturin parhaat vuodet osuivat 1980-luvun puoliväliin. Bryggarella on myös hallussaan Yleisurheilun Suomen ennätys pika-aidoissa (13,35), minkä hän juoksi 5. elokuuta 1984. Ex-aituri on toiminut uransa jälkeen myös SDP:n kansanedustajana vuosina 1995-1999 sekä vuosina 2003-2007.

Arto Bryggare - Uran saavutuksia:

  • Olympialaiset (110m aidat): Pronssia (Los Angeles 1984)
  • MM-kisat (110m aidat): Hopeaa (Helsinki 1983)
  • EM-kisat (110m aidat): Hopeaa (Stuttgart 1986), 2x Pronssia (1978 & 1982)
  • Sisäratojen EM (50 & 60m aidat): 2x kultaa, 2x hopeaa, pronssia
  • Lisäksi: 110m aitojen SE 13,35

Kovista saavutuksista huolimatta, Arto Bryggaren tähtihetki oli kotikisojen 1983 MM-hopea. Suomalainen aituri onnistui historiallisesti ensimmäistä kertaa murtautumaan maailman kärkeen ja mitaleille. Alta löytyvältä videolta voit katsoa Bryggaren huiman juoksun.

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta