Joensuun Motonet GP: Suomalaishuiput virittelevät kuntoaan Kalevan kisoihin - Kirt keihäspaikalla


Joensuun Motonet GP on viimeinen isompi kotimainen kilpailu ennen 1.8.-4.8. kilpailtavia Lappeenrannan Kalevan kisoja. Kauden viimeinen Motonet GP kilpailu on Espoossa 18.8.
Etusuora: 24.07.2019 11:32Yleisurheilu
Joensuun Motonet GP: Suomalaishuiput virittelevät kuntoaan Kalevan kisoihin - Kirt keihäspaikalla
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Reetta Hurske, Annimari Korte ja Nooralotta Neziri.
Yle välittää Joensuun Motonet GP:n keskiviikkona kello 18:30-21:00.

Motonet GP:n kauden viides osakilpailu Joensuussa pitää sisällään todella kovatasoisia ja mielenkiintoisia lajeja. Kotimaiset huiput ovat mukana laajalla rintamalla ja keihäspaikalla nähdään miesten ja naisten maailman ykkösnimet.

Naisaiturit virittelevät asemia Kalevan kisoihin


Tuskin kenellekään on jäänyt epäselväksi, että tällä hetkellä yksi suomalaisyleisurheilun kuumimmista lajeista on naisten pika-aidat. Jo kolme aiturisnaista on kiitänyt lajissa alle Dohan MM-rajan ja on myös realistista odottaa Suomen ennätysaikaa (12,81) kaikilta kolmikon urheilijoilta, mikä on erittäin poikkeuksellista.

Toistaiseksi kaudella kovinta kyytiä sallituissa tuulissa on pitänyt Annimari Korte, joka juoksi Lapinlahdella 12,86 heikolla reaktioajalla, joten häneltä on lupa odottaa vieläkin kovempaa kyytiä, vaikka jo Joensuussa. Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske ovat kaahailleet matkan 12,82 ja 12,86, kun takana puhalsi tuuli 2,3 metriä sekunnissa. Sallituissa tuulissa 12,90 on jäänyt kaksikolta puhkaisematta. Keskiviikon kilpailu on Kalevan kisojakin silmällä pitäen hyvin mielenkiintoinen.

Raitanen ja kumppanit vauhdissa


Joensuun Motonet GP tunnetaan siitä, että siellä on rataa useamman kerran kiertävien urheilijoiden hyvä olla. Tänä vuonna miesten 800 metrillä on luvassa viisi erää, joista kovin kuhisee kansainvälistä väkeä. Heistä nimekkäin lienee Tanskan Andreas Bube, joka on nähty useasti EM-tason arvokisafinaaleissakin – miehen ennätys on hieno 1.44,89. Suomalaisista eniten odotuksia kohdistuu Joonas Rinteeseen, joka on tällä kaudella juossut ennätyksekseen 1.48,59.

Reilut viisi kierrosta pidemmällä matkalla Topi Raitanen suunnittelee rikkovansa Jukka Keskisalon 3000 metrin kenttäennätyksen 7.49,05. Lähtölistalta löytyy Raitasen lisäksi kovia tekijöitä, muun muassa Mohammed Ayoub 7.49,86, muutama alle kahdeksan minuuttia juossut norjalainen sekä britti Sam Atkin.

Keihäässä paikalla maailmaneliittiä


Miesten ja naisten keihäästä löytyy kovia nimiä. Miehissä maailmantilaston ykkönen Magnus Kirt saa vastaansa muun muassa Antti Ruuskasen. Naisissa viimeisimmän Timanttiliiga-osakilpailun voittanut Euroopan mestari (2016) Tatsiana Khaladovich (67,22) havittelee maailman kärkitulosta 67,83.

Myös muissa lajeissa vilisee suomalaishuippuja


Kotimaisittain Joensuun yleisurheiluillassa nähdään huippumielenkiintoisia suorituksia käytännössä joka lajisssa. Mukana ovat edellä mainittujen lisäksi muun muassa Dohan MM-lipun jo lunastaneet Simo Lipsanen (kolmiloikka) ja Camilla Richardsson (3000 m esteet) sekä 800 metrillä kovaan vauhtiin pääsevä huippukuntoinen Sara Kuivisto.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta