Anita Korva MM-pronssille sprintissä!


Nuorten MM-kisat Lahdessa alkoivat suomalaisittain mainiosti, kun Anita Korva hiihti perinteisen sprintissä upeasti pronssille!
Etusuora: 20.01.2019 15:10Hiihto
Anita Korva MM-pronssille sprintissä!
Kuva: JWSC/Janina Pitkänen
Anita Korva hiihti upeasti sprintin nuorten MM-pronssia.
Alle 20-vuotiaden perinteisen sprintistä muodostui jännitysnäytelmä, kun loppusuoralle kurvattiin usean naisen voimin ja mitalitkin ratkottiin muutamien sadasosien erolla.

Voiton vei Norjan Kristine Stavaas Skistad reilun puolen sekunnin turvin. Toiseksi sijoittui Puolan Monika Skinder (+0.63) ja kolmanneksi Anita Korva (+0.71). Linn Svahn jäi Korvasta seitsemän sadasosaa ja oli neljäs. Kilpailun suosikkeihin kuulunut Ruotsin Frida Karlsson oli viides.

Mitali oli Korvan uran toinen nuorten MM-tasolla. Viime vuonna hän voitti pronssia viiden kilometrin perinteisen kisassa. Korva luotti koko päivän omaan vahvaan loppuiskuunsa.

- Koko päivän oli hyvä vire päällä. Tottakai positiivinen päivä. Simula huusi sieltä, että "vahva loppu, sulla on vahva loppu" ja mietin, että kyllä sieltä ehtii nousta. Tiesin, että on hyvä suksi ja että sieltä tullaan kyllä, kuvaili MM-mitalisti sprinttipäivän tuntojaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

Naisten sprintti, finaali


SijaKilpailijaAika
1.Skistad Kristine Stavaas 🇳🇴3.23.12
2.Skinder Monika 🇵🇱+0.63
3.Korva Anita 🇫🇮+0.71
4.Svahn Linn 🇸🇪+0.78
5.Karlsson Frida 🇸🇪+1.31
6.Faleeva Anastasiya+7.04

Karsinnan tulokset sprintti (p) U20


Naiset U20

SijaKilpailijaAikaero
1.Frida Karlsson 🇸🇪3:27.32
2.Kristine Stavås Skistad 🇳🇴+3.40
3.Linn Svahn 🇸🇪+4.78
4.Anastasiya Faleeva+4.86
5.Anita Korva 🇫🇮+5.74
6.Monika Skinder 🇵🇱+6.18

Muut suomalaiset:
25. Hilla Niemelä +18.44
38. Josefiina Book +22.76 (karsiutui)
55. Rebecca Ehrnrooth +28.13 (karsiutui)

Miehet U20

SijaKilpailijaAikaero
1.Aleksander Terentev3:28.74
2.Ansgar Evensen 🇳🇴+6.26
3.Ben Ogden 🇺🇸+8.20
4.Jules Chappaz 🇫🇷+8.69
5.Ondrej Cerny 🇨🇿+9.25
6.Axel Aflodal 🇸🇪+9.86

Suomalaiset:
11. Miska Poikkimäki +11.83
27. Leo Rantahalvari +16.22
32. Aapo Tilli +17.37 (karsiutui)
88. Wiljam Mattila +45.20 (karsiutui)Kisan ennakko


Anita Korvaan kohdistuu suomalaisnuorista suurimmat odotukset avauspäivänä, kun Lahden nuorten MM-kisarupeama käynnistyy sunnuntaina U20 perinteisen tyylin sprinttikisoilla. Korva selvisi viime vuonna Sveistin Gomsissa nuorten MM-sprintin finaaliin ja sijoittui siinä neljänneksi. Tällöin sprintti hiihdettiin vapaalla tyylillä. Viime vuoden finaalikuusikosta tänä vuonna ovat Korvan lisäksi hopeamitalisti Norjan Kristine Stavås Skistad ja pronssimitalisti Ruotsin Frida Karlsson.

Koko viime kisojen sprintin finaalikolmikko on osoittanut pystyvänsä menestymään sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä. Korva nappasi vapaan sprinttifinaalipaikan lisäksi MM-pronssia perinteisen tyylin 5 km kisassa, jossa päihitti sekä Skidstad'n että Karlssonin. Muita viime kisojen sprintin kärkikymmeniköstä ei ole tänä vuonna mukana, mutta uusia nälkäisiä nuoria naisia on varmasti tänään taistelemassa mitaleista. Yhtä kaikki, Anita Korvalla on tänään realistinen mitalisauma. Korva osoitti Suomen Cupin viesteissä alkuviikosta loistavaa kuntoa, kun hän pystyi haastamaan itsensä Krista Pärmäkosken ankkuriosuudella.

Miehissä venäläistahdissa?


Miesten U20 perinteisen sprintin yksi suosikeista on viime vuoden vapaan sprintin karsinnan nopein Venäjän Alexander Terentev. Lopputuloksissa sijalle 13 jäänyt Terentev on esittänyt vahvoja otteita Itä-Euroopan kiertueella ja debytoi vastikään Dresdenin maailmancupissa vapaan sprintissä sijalla 17. Suosikkeihin luetaan myös viime vuoden finalistit Ranskan Vincent Buiatti ja Italian Davide Graz.

Suomalaisista eniten odotetaan Miska Poikkimäeltä ja Leo Rantahalvarilta. Poikkimäki on esiintynyt nousujohteisesti ja oli hyvin esillä myös Suomen Cupin viestissä. Hän voitti Imatran nuorten sprintin katsastuskilpailun ennen Rantahalvaria. Rantahalvari puolestaan oli viime vuonna MM-kisojen sprintissä jo 29. ja vuoden vahvempana häneltäkin on realistista odotella hyvää panosta sunnuntain kilpailussa.

Sprinttikarsinnat käynnistyvät 20.1. klo 12 ja finaalit hiihdetään klo 14 alkaen.

Nuorten MM-sprintti 2018 (Goms, Sveitsi)


Naiset

SijaUrheilijaMaa
1.Moa LundgrenSWE
2.Kristine Stavås SkistadNOR
3.Frida KarlssonSWE
4.Anita KorvaFIN
5.Johanna HagströmSWE
6.Mathilde MyhrvoldNOR

Miehet

SijaUrheilijaMaa
1.Tom ManciniFRA
2.Jörgen LippertNOR
3.Valerio GrondSWE
4.Vincent BuiattiFRA
5.Davide GrazITA
6.Jon HopeNOR

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta