Yleisurheiluun uusi seuraliiga kaudelle 2016


Jukka Moisio: 11.03.2015 20:19Yleisurheilu
Yleisurheiluun uusi seuraliiga kaudelle 2016
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yleisurheilun seuraluokittelu on muuttumassa Yleisurheilun Seuraliigaksi vuoden 2015 lopulla. Suunnitelman mukaan uudessa järjestelmässä pisteitä saa vain kaikista SM-kisoista (14-vuotiaiden ikäluokasta lähtien), seurojen lisenssimääristä sekä vähintään 14-vuotiaiden urheilijoiden tulospisteistä. Nykyisessä seuraluokittelussa pisteitä kertyy myös mm. arvokisa- ja maaotteluedustuksista sekä piirinmestaruuskisojen osanottajamääristä.
- Uudistuksia on tulossa myös sarjajakoon verrattuna nykyiseen seuraluokitteluun, seurapalvelujohtaja Harri Aalto kertoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.
Myös seurojen väliseen Kalevan Malja -kilpailuun on tulossa merkittäviä muutoksia. Seuraliigan myötä kaudesta 2016 alkaen Kalevan Maljan saajan on tarkoitus ratketa ainostaan Kalevan kisoissa saatujen pisteiden perusteella, Aalto selvittää. Nykyisin Kalevan Malja -pisteitä on laskettu myös mm. SM-viesteistä ja nuorten SM-kisoista, joilla on ollut merkittävä painoarvo Kalevan Maljaa jaettaessa.
Seuraluokittelun uudistamisesta päättää SUL:n hallitus. Uudistus on esillä kevään liittovaltuuston kokouksessa maaliskuun lopussa.
yleisurheilu.fi