Minneapolisin maailmancupissa lauantaina sprintit - Naisten kilpailussa ei yllätyksiä nähdä


Maastohiihdon Maailmancup jatkuu Theodore Wirth Parkissa, Minneapolisissa. USA:n, Suomen ja Saksan haastajat taitavat olla mahdottoman tehtävän edessä, kun Ruotsin ja Norjan suosikit lyövät monoa toisen eteen nopealla radalla.
Etusuora: 16.02.2024 16:45Hiihto
Minneapolisin maailmancupissa lauantaina sprintit - Naisten kilpailussa ei yllätyksiä nähdä
Kuva: Vilma Laaksonen (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Dahlqvist, Svahn, Sundling.
Naiset sprintti (v), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Maastohiihdon maailmancup siirtyy viikonloppuna Canmoren upeista vuoristomaisemista Minneapolisin lumettomille puistoradoille, missä hiihdetään lauantaina naisten ja miesten sprintit.

Lumipulasta kärsivässä Minneapolisissa on jouduttu tekemään kovasti töitä, jotta edes radoilla on saatu pidettyä lunta. Viikonlopuksi on kuitenkin luvattu pakkasrajan lähelle meneviä lämpötiloja, joten helpolla radalla nähdään todennäköisesti todella vauhdikas sprinttikilpailu.

Selkeäpiirteisellä puistoradalla on vaikea nähdä syntyvän isoja yllätyksiä naisten puolella. Pieni yllätysmomentti suksen osalta voi olla olemassa, jos joku maa tyrii täysin suksensa likaisilla laduilla. Kovin todennäköistä tämä ei kuitenkaan ole.

Suosikit entistäkin vahvempia


Canmoressa nähtiin isoja yllätyksiä sprintissä, kun kovista hapenottajista muun muassa Heidi Weng eteni välieriin ja Kerttu Niskanen finaaliin. Samaa ei voi oikein millään skenaariolla odottaa tapahtuvaksi Minneapolisissa.

Varsinkin, kun mennään välikorkeuksista takaisin alemmaksi, Kristine Stavås Skistad, Linn Svahn, Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling ovat ehdottomat ennakkosuosikit vapaan kilpailuun. Suosikkiosaston täydentää Ruotsin Emma Ribom, joka palasi Canmoressa takaisin radoille pienen loukkaantumisen jälkeen.

Rata suosii nyt niin paljon nopeusominaisuuksia, että ilman haavereita maalisuoralla nähdään todennäköisesti tiukka taisto voitosta Skistadin ja Svähnin välillä. Kolmospaikassa on tiukimmin kiinni Dahlqvist, jonka ominaisuudet sopivat loistavasti tälle radalle.

Haastajaosasto taistelee sijoituksista kärjen takana


Kärki on niin kuumassa iskussa, että podium-taistoon on hankala nostaa realistisia ehdokkaita. Finaalipaikkaan on mahdollisuuksia kuitenkin useammalla naisella ja periaatteessa haaverin tai loistavan suksen avulla joku seuraavista ehdokkaista voi itsensä pallillekin lyödä.

Tiril Udnes Weng väläytteli Canmoren vapaan sprintissä ja häneltä voi odottaa kilpailujen myötä petrausta tekemiseen. Norjalaiselle sopii varmasti, kun korkealta laskeudutaan takaisin merenpinnan tasolle.

Kotiradallaan kilpailevalle Jessie Digginsille rata sopinee myös kohtalaisen hyvin. Digginsin loppuveto harvoin riittää podiumille asti, mutta tasaiselle suorittajalle finaali-paikka on aina mahdollista.

Norjan Drammenin maailmancupin katusprinttiä voisi jollain tapaa verrata Minneapolisin rataan. Drammenissa USA:n Julia Kern ja Saksan Laura Gimmler venyivät viime vuonna finaaliin - vaikkakin perinteisellä hiihtotavalla. Molemmille puistosprintti sopinee hyvin ja etenkin Gimmler oli vahvassa vireessä jo Canmoren (8:s ja 7:s) sekä Oberhofin (5:s) sprinteissä.

Suomalaisnaisille vapaa hiihtotapa ei sovi lainkaan yhtä hyvin kuin Canmoressa käyty perinteisen sprintti. Jasmi Joensuun loppusuorataistoista puuttuu edelleen viimeinen vaihde, jotta suomalaissprintteri pystyisi kutittelemaan finaali-paikkaa nopeilla radoilla. Sijoitus 12 parhaan joukossa olisi kuitenkin hieno saavutus Suomelta.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naiset sprintti (v), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi