Kerttu Niskaselta jättipaukku! - Voitto Cognen maailmancupissa!


Kerttu Niskanen osoitti hurjaa nousukuntoa MM-kisojen alla ja nappasi uransa toisen voiton maailmancupissa viemällä Cognen 10 km (p) kisan ykkössijan!
Etusuora: 17.02.2019 11:40Hiihto
Kerttu Niskaselta jättipaukku! - Voitto Cognen maailmancupissa!
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus
Kerttu Niskanen teki järisyttävän hiihdon Cognen maailmancupin 10 km (p) kilpailussa ja otti uransa toisen voiton maailmancup-tasolla.

Alkukauden aikana tahmeita hiihtoja esittänyt Niskanen on onnistunut kunnonajoituksessa täydellisesti, sillä vauhti on löytynyt juuri sopivasti Seefeldin MM-kisojen alla. Tyylilleen uskollisena nousujohtaisen kisan hiihtänyt Niskanen oli kisan puolivälissä kolmantena 10 sekuntia Ruotsin Frida Karlssonia jäljessä. Karlsson hyytyi kuitenkin loppua kohden, kun taas Niskanen kiristi vauhtiaan. Niskanen kukisti toisen yllättäjän Sveitsin Nadine Fähndrichin kolmella sekunnilla. Kolmanneksi sijoittui Venäjän Natalia Nepryaeva 12,6 sekuntia Niskaselle hävinneenä.

Myös Anne Kyllönen teki vahvan nousujohteisen hiihdon ja sijoittui kisan kymmenenneksi 57,8 sekuntia Niskaselle hävinneenä. Vilma Nissinen otti myös maailmancupin avauspisteensä hiihtäen sijalle 23.

Tulokset


Naisten 10 km (p) Cogne 17.2.2019

#UrheilijaAika
1.Kerttu Niskanen 🇫🇮27.24.8
2.Nadine Fähndrich 🇨🇭+3.0
3.Natalia Nepryaeva+12.6
4.Julia Belorukova+14.4
5.Alisa Zhambalova+30.9
6.Victoria Carl 🇩🇪+32.5

10. Anne Kyllönen +57.8
23. Vilma Nissinen +1.22.5
47. Emmi Lämsä +2.46Kisan ennakko ja vihje


Sunnuntain kilpailun lähtölistalta puuttuu useita kärkinimiä. Esimerkiksi koko Norjan ykkösremmi keskittyy Seefeldin MM-kisoihin eikä hiihdä Cognessa. Myöskään Ruotsin kovaa kaksikkoa Charlotte Kallaa ja Ebba Anderssonia ei nähdä sunnuntaina tositoimissa. Suomen kärkinimistä mm. Krista Pärmäkoski jättää Salpausselän kisojen tapaan Cognen viikonlopun väliin ja starttaa seuraavaksi MM-laduilla.

Useiden kärkinimien loistaessa poissaolollaan, on kisan ykkössuosikiksi nimettävä Natalia Nepryaeva. Venäläinen on hiihtänyt kauden mittaan vahvoja perinteisen kilpailuja ja edellisessä perinteisen normaalimatkan kilpailussa Otepäässä hän sijoittui kolmanneksi, edellään Andersson ja Therese Johaug. Otepään seitsemästä parhaasta vain Nepryaeva on sunnuntain kisassa mukana.

Venäjällä on heittää kilpailuun myös kolme muuta venäläishiihtäjää. Erityisesti Julia Belorukova on selkeä suosikki palkintokorokkeelle. Hän on sijoittunut useissa kauden kilpailussa kuuden sakkiin, mutta taskussa on vain yksi palkintosija Rukan sprintistä. Mielenkiintoinen nimi on myös Anna Zherebyateva, joka voitti alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden Lahdessa ja sijoittui Otepäässä kymmenenneksi.

Superlupaus Frida Karlsson debytoi maailmancupissa


Ruotsalaisista huomio kiinnittyy maailmancup-debyytin tekevään Frida Karlssoniin. Vielä marraskuussa Karlsson uhitteli 10 m (p) Kallaa ja voitti muun muassa Anderssonin. Ennen Lahden nuorten MM-kisoja hän hiihti Falunin FIS-kisoissa edellä mainitun kaksikon takana kolmanneksi ja viikkoa myöhemmin voitti alle 20-vuotiaden maailmanmestaruuden ylivoimaiseen tyyliin. Hän kuitenkin sairasteli nuorten MM-kisojen jälkeen eikä osallistunut maan mestaruuskisoihin. Karlsson on valittu myös Ruotsin MM-kisajoukkueeseen.

Edellisvuosina vahvoja perinteisen kisoja hiihtänyt Itävallan Teresa Stadloberin kausi ei ole sujunut kovinkaan lennokkaasti. Stadlober keskeytti Tourin sairastumisen vuoksi ja kilpaili tämän jälkeen ensimmäisen kerran maailmancupissa lauantain sprintissä – oli kisan 35. Stadloberin kunto on pienoinen arvoitus, mutta hän on ilmoittanut itävaltalaismedialle tervehtyneensä täysin ja tavoittelevansa kotikisoista mitalia.

Kerttu Niskanen viimeistelee MM-virettään


Suomalaista sunnuntain kilpailuun starttaa neljä naista. Mukana on kolmikko, joka kilpaili lauantain sprintissä (Anne Kyllönen, Vilma Nissinen ja Emmi Lämsä) sekä nousukuntoa uhkuva Kerttu Niskanen. Niskanen vaelteli alkukauden varjojen mailla, mutta on saanut kreivin aikaan juonesta kiinni. Suoritukset etenkin perinteisellä tyylillä ovat näyttäneet jo entiseltä Kertulta.

Otepäässä Niskanen oli 22. ja Imatran SM-kisoissa vauhti oli selvästi vielä parantanut, kun hän hiihti 10 km (p) kisassa toiseksi Krista Pärmäkosken takana. Oivan näytön kunnostaan Niskanen antoi Salpausselän kisojen parisprintissä, jossa hän hiihti finaalin päätösosuudella koko joukon kovinta vauhtia. Nyt kun Cognesta puuttuu useampi kärkinainen, on Kertulta odotettava top 10 -sijoitusta, mikäli kauden kehityskäyrä jatkaa kulkuaan oikeaan suuntaan.

Peli-idea


Nepryaeva lähtee kisaan suosikkina. Hän on hiihtänyt tasaisen vamasti läpi kauden ja ollut parempi kuin muut sunnuntaina esiintyvät hiihtäjät. Nepryaevan takana on kuitenkin tiukempaa. Karlsson on sairastellut viime aikoina ja hänen iskukykynsä on pienoinen kysymysmerkki. Venäläisistä Belorukovan ja Zherebyatevan lisäksi myös Lidia Durkina voi olla kova tekijä – hän oli toinen juuri Zherebyatevan takana nuorten MM-kisojen 15 km perinteisellä.

Zherebyateva ei ole nimetty Veikkauksen listalle, joten valinta "muu 2. sija" ja "muu 3. sija".

Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaNepryaeva
ToinenKarlsson, Belorukova, muu 2. sija
KolmasKarlsson, Belorukova, Stadlober, muu 3. sija
Rivimäärä10 riviä
Rivin hinta2,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy17.2. klo 10:43
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet