Ranskalaisnaiset suosikkeja takaa-ajoon – Minkkisellä oiva sauma hätyytellä kymppisijoja


Naisten takaa-ajo kilpaillaan Soldier Hollow´ssa sunnuntaina kello 18.00.
Etusuora: 10.03.2024 09:08Ampumahiihto
Ranskalaisnaiset suosikkeja takaa-ajoon – Minkkisellä oiva sauma hätyytellä kymppisijoja
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Lou Jeanmonnot.
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Takaa-ajocupin kokonaistilanne on tiukka kärkinaisten osalta, joten Soldier Hollow´ssa voi ratketa jo paljon ajatellen takaa-ajon kokonaiscupin voittoa.

Takaa-ajocupin kokonaistilanne 5/7

#UrheilijaPisteet
1.Julia Simon 🇫🇷274
2.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴266
3.Justine Braisaz-Bouchet 🇫🇷261
4.Elvira Öberg 🇸🇪239
5.Lisa Vittozzi 🇮🇹233
6.Lou Jeanmonnot 🇫🇷213
7.Lena Haecki-Gross 🇨🇭211
8.Franziska Preuss 🇩🇪201


Soldier Hollow´n pikakisa ei tarjonnut suurempia yllätyksiä peilaten aikaisempiin kauden pikakisoihin. Suurin ihmetyksen aihe lienee siinä, että vain neljä naista mahtui minuutin sisään voittajasta. Vielä kun kaikki ykkösnimet sijoittuivat pikakisan kärkisijoille, niin yllätysnimiä tuskin tullaan näkemään takaa-ajon mitalitaistossa.

Kuten olettaa saattoi, niin pikakisassa korkeassa ilmanalassa ja haastavalla latuprofiililla hiihtoajoissa nähtiin suuria eroja. Kovinta kyytiä ladulla luukutti Anamarija Lampic, jonka takana kolme seuraavaa sijaa menivät ranskalaisille. Erityisesti kisan voittajan Justine Braisaz-Bouchetín meno oli vakuuttavaa, sillä hän ampui nopeasti ja tämän lisäksi nainen kellisti hiihtovauhdissa noin puolella minuutilla Lou Jeanmonnotín, Julia Simonin ja Ingrid Landmark Tandrevoldin.

Jos Brasaiz-Bouchetín meno on sunnuntaina lähimainkaan perjantain kaltaista, niin hän on erittäin vaikea voitettava takaa-ajossa. Käytännössä lähimpien takaa-ajajien Tandrevoldin ja Jeanmonnot'n olisi selvitettävä takaa-ajo nolla-ammunnalla ja tämän lisäksi Brasaiz-Bouchetílta vaadittaisiin suhmurointia penkalla.

Naisten takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaAikaero
1.Justine Braisaz-Bouchet 🇫🇷0
2.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+13
3.Lou Jeanmonnot 🇫🇷+19
4.Lisa Vittozzi 🇮🇹+29
5.Karoline Knotten 🇳🇴+48
6.Anna Gandler 🇦🇹+1.02
7.Julia Simon 🇫🇷+1.15
8.Aita Gasparin 🇨🇭+1.18
9.Lena Häcki-Gross 🇨🇭+1.19
10.Tuuli Tomingas 🇪🇪+1.23
17.Suvi Minkkinen 🇫🇮+1.49
59.Sonja Leinamo 🇫🇮+3.27


Lisa Vittozzi on ampunut pitkin kautta erittäin hyvällä prosentilla. Takaa-ajoon italialainen lähtee 29 sekuntia kärkinaisen jälkeen. Ero kärkeen on siis merkittävä, mutta jos edessä haparoidaan penkalla, niin erittäin potentiaalinen nolla-ampuja Vittozzi saattaa yltää vaikka voittoon asti. Italialainen saapuu takaa-ajoon yhden päivän levänneenä, sillä hän ei osallistunut lauantain viestiin.

Simon teki hurjaa jälkeä MM-kisoissa, mutta tämän jälkeen nainen on kärsinyt hentoisesta menestyskrapulasta. Holmenkollenilla ennen Yhdysvaltoihin siirtymistä Simon ei säihkynyt samalla tavalla kuin MM-areenalla ja Soldier Hollow´n pikakisan kolme sakkoa ja hieman vaisuhko hiihtovauhti eivät olleet lupauksia herättäviä suorituksia. Simonia ei tule kuitenkaan poissulkea mitalitaistosta, vaikka eroa startissa kärkeen on päälle minuutti.

On vaikea nähdä, että edellä mainittujen nimien lisäksi takaa noustaisiin hätyyttelemään kärkisijoja. Lena Haecki-Gross hiihtää hyvää loppukautta, mutta naisen ammuntaprosentti ja pitkä takaa-ajomatka eivät anna odottaa paljoa. Vitossijalta lähtevä Karoline Knotten on saanut täksi kaudeksi lisää tehoa hiihtovauhtiin ja ammuntakin sujuu kohtalaiseti. Toistaiseksi naisen parhaat saavutukset ovat pikakisasta, mutta nousisiko hän ensimmäisen kerran urallaan takaa-ajossa podiumille sunnuntaina?

Sijalta 17 matkaan ampaisee Suvi Minkkinen. Lähdössä suomalaisella on matkaa 26 sekuntia, mutta tällaisiin sijoihin käsiksi pääseminen vaatisi nolla-ammuntaa, jos sekään riittää.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi