Venyykö Suomen mäkihypyn mitaliton putki historiallisen pitkäksi?


Suomalaiset mäkihyppääjät ovat voittaneet MM-kisoista . Edellisestä mitalista on aikaa 12 vuotta. Mikäli Suomi jää Seefeldistä ilman mäkihyppymitalia, kasvaa mitaliton jakso historiallisen pitkäksi.
Etusuora: 12.02.2019 18:29Mäkihyppy
Venyykö Suomen mäkihypyn mitaliton putki historiallisen pitkäksi?
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Voidaan varmasti sanoa, että Suomi tunnettiin kovana mäkihyppymaana aina 2010-luvulle asti. Toki edelleen maassamme riittää maailmanluokan valmennusosaamista, mutta itse urheilijoiden laajamittainen taso on laskenut kuin se kuuluisa lehmänhäntä.

Edellisestä Suomen mäkihypyn MM-mitalista on aikaa 12 vuotta. tuolloin Sapporossa Harri Olli liiteli suurmäen MM-pronssille. Tätä ennen Suomi oli saavuttanut tasaisella tahdilla mitaleja aina vuoden 1978 MM-kisoista lähtien. Ainoastaan vuoden 1999 kisoissa Suomi jäi mitalitta.

Suomen ensimmäisen mäkihypyn MM-mitalin toi Paavo Vierto ja Leo Laakso Cortinan kisoissa 1941. Vierton ja Laakson Cortinan suorituksen jälkeen saatiin odotella 13 vuotta seuraavaa mäkihypyn suomalaismitalia MM-tasolla. Tämä on toistaiseksi pisin mitaliton ajanjakso suomalaismäkihypyn MM-historiassa. Seefeldin MM-kisoissa mitali on lähestulkoon ainoastaan Antti Aallon varassa. Mikäli Aalto ei onnistu tuomaan Suomelle mitali, niin venyy mitaliton jakso historiallisen pitkäksi – vähintään 14 vuotta.