Helsinki Ski Weeks 2022 | Sprinttihiihtoa Olympiastadionilla

Helsinki Ski Weeks 2022


Helsinki Ski Weeks on Helsingin Olympiastadionilla järjestettävä yli kuukauden mittainen hiihtotapahtuma, jonka avaa sprinttihiihdon maailmantähtien kilpailu: Stadion Sprint.
Helsinki Ski Weeks 2021 - Stadion Sprint
Helsinki Ski Weeks 2021 - Stadion Sprint

Tammi-helmikuulle 2021 Helsingin Olympiastadionille suunniteltu hiihdon huipputapahtuma Helsinki Ski Weeks siirtyi keväälle 2022 vallitsevan koronavirustilanteen takia.

Tapahtumassa nähdään Helsingin Olympiastadionilla ensimmäistä kertaa hiihtokilpailu, kun maailman sprinttihuiput ottavat yhteen ainutlaatuisessa kutsukilpailussa Stadion Sprintissä. Stadion Sprint hiihdetään torstai-iltana 24.2.2022.Kyseessä on sprinttihiihdon kansainvälinen kutsukilpailu, jossa on mukana maailman kirkkaimpia sprinttitykkejä. Miesten sprinttihiihdon ylivoimainen ykkösnimi Norjan Johannes Høsflot Klæbo on vahvistanut osallistuvansa kutsukilpailuun. Myös Suomen olympiasankarit Iivo & Kerttu Niskanen, Joni Mäki ja Krista Pärmäkoski ovat mukana Stadion Sprintissä.

Sprinttikisan jälkeen Olympiastadion sprinttilatu avautuu yleisön vapaaseen käyttöön kuukauden ajaksi.

Helsinki Ski Weeks 2022 Stadion Sprint - Aikataulu


Tapahtuman aikataulu

17.00Portit aukeavat
18.00Sprinttikarsinnat
18.30Pekingin mitalistien palkintohetki
 Viihteellinen osuus – DJ, Meiju Suvas, Pasi ja Anssi
18.55Alkushow – Tarja Turunen
 Urheilijaesittelyt
19.05Sprintin alkuerät
19.50Puoliaikashow – Steve ’n’ Seagulls
20.05Sprintin välierät
20.30Sprintin finaalit
20.45Kukitukset ja urheilijahaastattelut
20.50Päätösshow – Steven ’n’ Seagulls & Tarja TurunenTelevisiointi Helsinki Ski Weeks 2022 - Stadion Sprint


Stadion Sprint 2022 -tapahtuman televisioinnista Suomeen vastaa Yle. Yle välittää kilpailun suorana lähetyksenä sekä myös laajemmin tunnelmia ja sisältöjä Helsinki Ski Weeks -tapahtumakokonaisuudesta. YLE2 aloittaa reilun kahden tunnin lähetyksen tapahtumasta torstaina 24.2. klo 18.45.


Stadion Sprint 2022 - Osallistujat


Kansainvälisen kutsukisan kotimaisia tähtiä ovat mm. Iivo Niskanen, Jasmi Joensuu, Ristomatti Hakola, Krista Pärmäkoski ja Joni Mäki. Kansainvälisistä tähdistä stadionilla nähdään muun muassa sprinttistara Johannes Hösflot Kläbo, tuore sprintin olympiamitalisti Federico Pellegrino ja sprintin maailmancupin voittaja slovenialainen Anamarija Lampič.

Kisan yllätyskertoimia lisäävät vielä sekä naisten että miesten sarjassa kisaavat jokerit, joiden henkilöllisyys paljastetaan vasta, kun he ovat kohdanneet voittajansa.