Huipenna hiihtokautesi upeissa maisemissa ja ilmoittaudu Ylläs-Levi Hiihtoon 2024!


Ylläs-Levi Hiihto kasvaa kovaa vauhtia yhdeksi Suomen suosituimmaksi hiihtotapahtumaksi. Matkaa tähän toki vielä on, mutta lumivarmuus, maisemat, laadukkaat järjestelyt ja hyvät fasiliteetit auttavat tavoitteeseen pääsemisessä.
Kaupallinen yhteistyöYlläs-Levi-hiihto
Huipenna hiihtokautesi upeissa maisemissa ja ilmoittaudu Ylläs-Levi Hiihtoon 2024!
Kaupallinen yhteistyö: Ylläs-Levi-hiihto
Ylläs-Levi Hiihto järjestetään 6.4.2024. Tapahtuman matkavaihtoehdot ovat pysyneet samoina ensimmäisestä kisasta 2017 alkaen, 70 km ja 55 km. Reitti on maisemiltaan yksi maailman kauneimmista hiihtomaratoneista tukeutuen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston herkkuihin. Keväällä 2024 kilpailu hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla. Vuoden 2025 hiihto toteutetaan kaksipäiväisenä, jolloin kumpikin hiihtotekniikka on edustettuina.

Osanottomaksu on moniin muihin tapahtumiin verraten maltillinen, ja osallistuminen on siirrettävissä ilmaiseksi toiselle henkilölle 29.2.2024 saakka. Ilmoittautumisehdot ovat muutenkin osallistujaystävälliset ja Ylläs-Levi Hiihto on iloinen, aurinkoinen ja reilu tapahtuma, joka tehdään hiihtäjien näkökulmasta.

Katso hinnat ja ilmoittaudu kilpailuun


Majoituskapasiteettia ja -palveluita löytyy laajasti Leviltä, Ylläsjärveltä ja Äkäslompolosta. Kaikista keskuksista järjestetään myös kuljetukset tapahtumapaikkojen välillä. Tänä keväänä lauantaina 6.4. järjestettävä tapahtuma ajoittuu mukavasti pohjoiseen mielivän hiihtäjän kalenteriin. Todellisen hiihdon superviikon voi aloittaa Ylläs-Levi Hiihdosta ja jatkaa Tunturi-Lapissa perään vielä kolmella Lapponia-hiihdon matkalla.

Ylläs-Levi Hiihdon järjestäjinä toimivat alueen markkinointiyhtiöt Visit Ylläs ja Visit Levi. Mukana on myös Vauhti Speed Oy, joka tukee tapahtumaa monin tavoin. Levin keväthangille avataan Vauhti Sprint-rata, jossa voi kellottaa oman huippuaikansa ja verrata sitä Riitta-Liisa Roposen pohja-aikaan. Ylläs-Levi Hiihto ja Vauhti järjestävät myös pieniä hiihtokouluja talven mittaan.


Sain 50-vuotislahjaksi kavereilta Ylläs-Levi Hiihdon osallistumisen. Sain valita kaverin matkaan, ja lähdetään vähemmän hiihtoa harrastaneen kalastaja-metsästäjä-bodarin kanssa rauhallisen vauhdin taktiikalla, Toni Roponen


Järjestäjät haluavat tarjota hiihtäjille upean hiihtokauden huipennuksen. Mukaan toivotaan kilpa- ja kuntohiihtäjien lisäksi vähemmänkin hiihtoa harrastaneita itsensä ylittäjiä. Hiihtäjistä pidetään huoltopisteillä hyvää huolta: tarjolla on Vauhdin voitelupalvelun lisäksi iloista tunnelmaa ja naposteltavaa. Maalissa Levillä odottaa iloinen after ski -tunnelma ja hiihtäjät on kutsuttu myös virallisille jatkoille lauantai-iltana.

Perää kisassa lupaa pitää Olympiakomitean huippu-urheiluvastaava Toni Roponen: ”Sain 50-vuotislahjaksi kavereilta Ylläs-Levi Hiihdon osallistumisen. Sain valita kaverin matkaan, ja lähdetään vähemmän hiihtoa harrastaneen kalastaja-metsästäjä-bodarin kanssa rauhallisen vauhdin taktiikalla.” Sen sijaan Riitta-Liisa Roponen tähtää kilpailussa kärkikahinoihin.

Katso lisätietoja Ylläs-Levi Hiihdosta