100 metrin juoksun EM-mitalisti kadonnut - Työskenteleekö nykyisin taksikuskina?


Turkin paidassa kaksi 100 metrin juoksun EM-mitalia saavuttanut Jak Ali Harvey on kadonnut edustusmaansa urheiluviranomaisilta.
Etusuora: 22.12.2023 06:43Yleisurheilu
100 metrin juoksun EM-mitalisti kadonnut - Työskenteleekö nykyisin taksikuskina?
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Jamaikalaislähtöinen Harvey - alkuperäiseltä nimeltään Jacques Montgomery Jak Ali Harvey - on edustanut Turkkia vuodesta 2015 lähtien. Hänen parhaita saavutuksiaan ovat olleet 100 metrin EM-hopea 2016, EM-pronssi 2018 sekä 4 x 100 metrin EM-hopea 2018. Vuonna 2016 Harvey juoksi 100 metrin ennätyksekseen ajan 9,92.

Nyt 34-vuotias sprintteri on kuitenkin suorittanut katoamistempun, eikä hänen tarkka olinpaikkansa ole Turkin yleisurheiluliiton tiedossa.Harvey kilpaili Turkin edustajana vielä Münchenin EM-kilpailuissa 2022, jolloin hän oli mukana seitsemänneksi 4 x 100 metrin finaalissa yltäneessä joukkueessa. Elokuun 2022 jälkeen miestä ei ole enää nähty Turkissa.

Aiempina vuosina Harveylla oli ollut tapana matkustaa syksyisin kotimaahansa Jamaikalle, mistä hän oli aina palannut Turkkiin ennen uuden kilpailukauden alkua.

Syksyn 2022 jälkeen paluuta ei ole kuitenkaan tapahtunut, vaikka Harvey oli maininnut jatkavansa uraansa vuoteen 2024 asti. Vuonna 2023 Harvey ei kilpaillut kertaakaan.

Harveyn tiedetään kiistelleen jo vuosia sitten Turkin yleisurheiluliiton kanssa aikatauluista, joilla hän aikoo valmistautua kohti Pariisin ensi kesän olympialaisia. Hurjimpien Turkkiin kantautuneiden huhujen mukaan Harvey työskentelee nykyisin kotimaassaan taksikuskina eikä ole enää palaamassa Eurooppaan.

Turkki on herättänyt viime vuosina kyseenalaista huomiota tasokkaiden muualta tulleiden yleisurheilijoiden uutena edustusmaana. Esimerkiksi pikaviestin EM-hopean Berliinissä 2018 saavuttaneista juoksijoista Emre Zafer Barnes on Harveyn tavoin alun perin jamaikalainen, ja 200 metrin vuoden 2017 maailmanmestari Ramil Gulijev azerbaidzanilainen.Lähde: Athleticspodium
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta