Suomi kuuden juoksijan joukkueella kymppitonnin Euroopan Cupiin - Livestream tarjolla


10 000 metrin Euroopan Cup kilpaillaan 28.5.2022 Pacéssa, Ranskassa. Etenkin suomalaisnaisten edesottamuksia seurataan suurella mielenkiinnolla.
Etusuora: 21.05.2022 10:07Yleisurheilu
Suomi kuuden juoksijan joukkueella kymppitonnin Euroopan Cupiin - Livestream tarjolla
Kuva: Martti Siikaluoma
Nina Chydenius.
Katso myös: Kilpailun livestream

Kymppitonnin juoksun Euroopan Cup -kilpailut kilpaillaan 28.5.2022 Ranskan Pacéssa Chasseboeuf stadionilla. A- ja B-erinä juostavissa kilpailuissa käydään sekä henkilökohtainen että joukkuekilpailu.

Miesten kilpailussa Suomea edustavat Hannu Granberg, Antti Ihamäki ja Arttu Vattulainen. Naisten kisaan Suomelta starttaa vahva arvokisoihin tähtäävä kolmikko Camilla Richardsson, Alisa Vainio, Nina Chydenius.

Miesten kilpailun ykkösnimi on Ranskan Jimmy Gressier. Naisten kisaan suosikkina starttaa Turkkia edustava Yasemin Can.Nilkkavaivasta toipuva Nina Chydenius toivoo olevansa lähellä ennätyskuntoa


Millaisilla tavoitteilla lähdet Euroopan Cupin kilpailuun?

- Haen ehjää tasapainosta juoksua. Toivon, että saan juosta jossain ryhmässä. Lähelle ennätystäni jos pysytyn juoksemaan, niin se olisi todella hyvä. Uskon, että kisasta tulee vaikea henkisesti ja fyysisesti, mutta olen siihen valmistautunut.

- Ratatreenejä ei ole montaa alla nilkkavaivan takia, joten toivon, että tämä avaa paikkoja seuraavaan kisaan. Tietenkin tämän tasoisessa kisassa olisi ihanaa olla täydessä iskussa, mutta välillä pitää tehdä näitä epämukavia päätöksiä, Chydenius kertoo.

Miten harjoituskautesi on sujunut?

- Syksy ja talvi menivät erittäin hyvin. Viimeiset seitsemän viikkoa nilkkavaiva kiusasi. Nyt olen onneksi päässyt takaisin normaaliin rytmiin ja nilkka on kunnossa. Koen, että pk ja vk ovat hyvällä tasolla, mutta ratatuntuma ei ole optimaalinen.

Mitkä ovat kesän päätavoitteesi?

- Münchenin EM-kisat, maraton ja 10 000m sekä Kalevan kisojen mitali.Kisa-aikataulu

KloKisa
19.10Naisten 10 000 m B-erä (Chydenius)
19.55Miesten 10 000 m B-erä (Ihamäki, Granberg, Vattulainen)
20.35Naisten 10 000 m A-erä (Richardsson)
21.20Miesten 10 000 m A-erä

Alisa Vainion nimeä ei löydy lähtölistoilta.

Kilpailujen livestream-lähetys

Katso myös: .
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta