Kolmiloikan olympiamitalisti kärysi uusintatestissä - mitalit menossa uusjakoon?


Harri Piironen: 25.11.2015 21:29Yleisurheilu
Kolmiloikan olympiamitalisti kärysi uusintatestissä - mitalit menossa uusjakoon?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kreikkalainen kolmiloikkaaja Hrysopiyi Devetzi (s. 1976) on kärynnyt dopingista. Asiasta tiedotti Kreikan yleisurheiluliitto keskiviikkona.

Ateenassa 2004 olympiahopean ja Pekingissä 2008 olympiapronssin saavuttaneen Devetzin vuonna 2007 antamasta näytteestä on löytynyt uusintatestissä merkkejä kielletyn lääkeaineen käytöstä. IAAF on käynnistänyt tutkinnan asian tiimoilta.

Devetzi saavutti pronssia Osakan MM-kisoissa 2007, ja tämän mitalin hän on vaarassa menettää. Jos Devetzi hylätään, nousee naisten kolmiloikan MM-pronssille Venäjän Anna Pjatyh. Myös Devetzin sisäratojen MM-hopea 2008 ja olympiapronssi 2008 saattavat mennä uusjakoon.

Dopingkohu ei ole Devetzin uran ensimmäinen, sillä hän kieltäytyi antamasta dopingnäytettä vuonna 2009. IAAF lätkäsi tempusta naiselle kilpailukiellon, joka päättyi joulukuussa 2012. Kreikkalainen ei ole palannut kisoihin rangaistuksensa jälkeen. Devetzin ennätys kolmiloikassa on Ateenan olympiafinaalissa syntynyt 15,32, jolla hän on neljäntenä kaikkien aikojen maailmantilastossa.

Lähde: Tenplay
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta