Norjan juoksu-urheilun pioneeri kuollut


Harri Piironen: 03.12.2015 03:42Yleisurheilu
Norjan juoksu-urheilun pioneeri kuollut
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Norjalainen estejuoksun olympiamitalisti Ernst Larsen on kuollut pitkäaikaisen sairauden murtamana. Larsen oli kuollessaan keskiviikkona 89-vuotias.

Ernst Larsen nappasi olympiapronssia 3000 metrin esteissä Melbournen olympialaisissa 1956 ajalla 8.44,0. Larsenin ohella norjalaisjuoksijoista vain Audun Boysen, Grete Waitz ja Vebjörn Rodal ovat saavuttaneet olympiamitalin.

Olympiapronssin lisäksi Larsen voitti estejuoksussa EM-pronssia Bernissä 1954. Tuolloin finaalissa ajan 8.53,2 juossut norjalainen hävisi vajaan sekunnin hopealle pinkoneelle Olavi Rinteenpäälle, mutta onnistui voittamaan neljänneksi tulleen Pentti Karvosen. Ennätyksensä 8.42,4 Larsen kellotti Trondheimissa syyskuussa 1956. Norjan mestaruuksia kertyi uran aikana 13 kappaletta.

Kasvisruokavaliollaan huomiota herättänyt Larsen asui koko elämänsä Ranheimin lähiössä Trondheimissä ja edusti paikallista urheiluseuraa Ranheim IL:ää.

Lähde: VG
Kaupallinen yhteistyö

Verge Motorcycles on sähkömoottoripyöräilyn tulevaisuus! Verge suunnittelee, kehittää, rakentaa ja myy innovatiivisia sähköisiä moottoripyöriä. Vergellä on nyt käynnissä rahoituskierros kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kautta. Tutustu Vergeen ja sijoita sähköistyvään liikenteeseen!