Yhdysvallat suurin hyötyjä Venäjän ja Kenian mahdollisesta sulkemisesta olympialaisista

Yhdysvallat suurin hyötyjä Venäjän ja Kenian mahdollisesta sulkemisesta olympialaisista


Etusuora: 03.05.2016 13:30Yleisurheilu
Yhdysvallat suurin hyötyjä Venäjän ja Kenian mahdollisesta sulkemisesta olympialaisista
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Uhkailut Venäjän ja Kenian sulkemisesta olympialaisista ovat olleet menneen alkuvuoden kuumimpia puheenaiheita yleisurheilun saralla. Toistaiseksi Venäjä on suljettu kisoista ulos, mutta ei ole varmaa tuleeko päätös pitämään. Kenian dopingseikkailut vaativat maalta toimenpiteitä tiukempaan kontrolliin ettei kestävyysjuoksun huippumaa joudu seuraamaan kisoja ilman omia urheilijoitaan.

Mutta, mikä maa hyötyisi hypoteettisesti eniten maiden poissulkemisesta? Yleisurheilusivusto track-stats.com on tehnyt mielenkiintoisen laskelman Pekingin MM-kisojen perusteella miten mitalit olisivat jakautuneet, mikäli nämä kaksi maata olisivat olleet ulkona kisoista. Eli tilanteeseen, joka voisi olla Rion olympialaisissa.

Eniten mitalisaldoaan kasvattaisi Yhdysvallat. Yhdysvallat hyötyisi etenkin kestomatkoilla Kenian poissaolosta, sillä Pekingissä maa valloitti miesten esteissä sijat 5. – 6. (edellä neljä kenialaista) ja kympillä Galen Rupp nappasi 5. sijan, kun edellään oli kolme kenialaisjuoksijaa. Myös naisten pitkiltä juoksumatkoilta olisi mitalit tulleet 1500 ja 10 000 metrin matkoilta.

Miesten pitkissä aidoissa Yhdysvallat nousisi podiumille, kun mm. viime kauden sensaatio Nicholas Bett ei olisi viivalla mukana. Pika-aidoissa mestari Sergey Shubenkovin poissaolo nostaisi Aries Merritin hopealla.

Ylempi kuvaajista kuvaa mitalien jakautumista, kun Venäjä ja Kenia olisivat hypoteettisesti ulkona Rion kisoista. Alempi kuvaaja näyttää miten mitalit jakautuisivat maiden ollessa mukana.

[caption id="attachment_7175" align="alignleft" width="989"]Lähde: track-stats.com Lähde: track-stats.com[/caption]

[caption id="attachment_7182" align="alignleft" width="993"]Näyttökuva 2016-5-5 kello 15.13.29 Lähde: track-stats.com[/caption]

 

 

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset