Nikkanen ja Murto huudattavat turkulaisyleisöä keskiviikkona - Mäkelä hakee EM-virettä kolmiloikassa


Etusuora: 28.06.2016 06:13Yleisurheilu
Nikkanen ja Murto huudattavat turkulaisyleisöä keskiviikkona - Mäkelä hakee EM-virettä kolmiloikassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Naisten seiväshyppy on ehdottomasti yksi keskiviikon Paavo Nurmi Gamesin kiinnostavimmista lajitapahtumista. Kisan ykkösnimenä häärii Sveitsin Nicole Büchler (478), joka on tullut suomalaisille tutuksi muun muassa kauden Eliittikisoista.

Sveitsin ennätysnaisen päänahasta taistelee suomalaisille tutut kasvot: Wilma Murto (450) ja Minna Nikkanen (445). Runsaasti kisailleen kaksikon viimeaikainen vire on tulosten valossa ollut hieman alavireinen, mutta molemmat naiset ovat pitkin vuotta maininneet PNG:n yhtenä kauden pääkisoistaan, joten eiköhän parivaljakko sytytä turkulaisyleisön.

Kilpailussa kannattaa kiinnittää huomio myös nuoreen naiseen nimeltä Rosbeilys Peinado. Vasta 18-vuotiaan venezuelalaisen vyöllä on muun muassa junioreiden maailmanmestaruus vuodelta 2013. Peinadon nitistäminen saattaa kiinnostaa eritoten Murtoa, joka vuotta nuorempana taistelee hänen kanssaan alle 20-vuotiaiden maailman ykköshyppääjän paikasta. Toistaiseksi venezuelalainen on vetänyt pidemmän korren hyppäämällä pari viikkoa sitten 456, joka on ikäluokan maailman kärkitulos.

Naisten seiväs alkaa kello 19.25.

Kristiina Mäkelä hakee EM-virettä - Simo Lipsanen pääsee kovaan kyytiin

Olympia- ja EM-koneeseen valittu Kristiina Mäkelä on kisojen suurimpia suomalaisnimiä. Tämä valovoimainen Orimattilan Jymyn nainen saa vastaansa juuri sopivan tasoista vastusta ja kaiken mennessä nappiin, jopa voitto on mahdollinen.

Kilpailun ainoat kauden yli 14 metrin hyppääjät saapuvat Karibialta ja Brittein saarilta. Dominikaanisen tasavallan Ana Jose Tima iski juhannusviikonloppuna maansa ennätykseksi 14,22, joten karibialaishyppääjän vire on kohdillaan. Juhannusviikonloppu hullaannutti myös Brittien Laura Samuelin, joka loikki viikonloppuna ennätyslukemikseen 14,09.

Miesten kolmiloikassa on mukana on peräti kolme miestä, jotka ovat tänä kesänä loikkineet maansa ennätykset. Heitä lähtee haastamaan mm. Suomen nuori Simo Lipsanen.

[caption id="attachment_7834" align="alignleft" width="186"]Troy Doris. Troy Doris.[/caption]

Kilpailun ykköstykki on Troy Doris. Guyanalainen pitää hallussaan maailmantilaston viidettä sijaa maan ennätyksellä 17,18. Listoilta löytyy myös kaksi muuta maailmantilaston 20:n joukkoon loikkinutta urheilijaa, Mexicon Alberto Alvarez 16,99 (NR) ja Hollannin Fabian Florant 16,92 (NR).

Ainoa suomalaisedustaja saapuu Lappeenrannasta ja hän on Simo Lipsanen. Lipsanen nousi viime vuoden Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa koko kansan tietoisuuteen hyppäämällä lievään myötäiseen huippulukemat 16,62 eli 20-vuotiaassa nuorukaisessa on potentiaalia. Kuluneena suvena Lipsasen pisimmät kolme loikkaa ovat kantaneet 16,16.

Naisten kolmiloikka alkaa 20.35 ja miesten 19.10.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta