Afrikan keihästaso nousussa - Ghanan mies nakkasi 81 metriä


Harri Piironen: 25.04.2015 20:23Yleisurheilu
Afrikan keihästaso nousussa - Ghanan mies nakkasi 81 metriä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Ghanalainen keihäänheittäjä John Ampomah (s. 1990) on heittänyt Philadelphiassa käytävissä Penn Relays -kilpailuissa maansa ennätyksen 81,55. Ampomahin ennätystulos oli melkoinen pommi, sillä miehen aiempi Ghanan ennätys oli muutama viikko sitten Auburnissa nakattu 76,50. Miehen isoin kansainvälinen meriitti on Afrikan mestaruuskisojen hopea vuodelta 2012. Lauantaina syntynyt 81,55 jää hieman IAAF:n asettamasta Pekingin MM-rajasta, joka on 82 metriä.

Afrikkalaiset keihäänheittäjät ovat tulleet viime vuosina rytinällä maailman keihäshuipulle. Kenian Julius Yego sijoittui neljänneksi Moskovan MM-kilpailuissa 2013, ja Egyptin Ihab Abdelrahman oli viime kaudella keihään maailmantilaston ykkönen Afrikan ennätyksellään 89,21. Miesten keihäänheiton taso maailmalla on muutenkin nousussa. Rajinder Singh kohenteli helmikuussa Intian ennätystä lukemiin 82,23. Braian Toledo sen sijaan puhkaisi maaliskuussa 80 metrin rajan ensimmäisenä argentiinalaisena keihäänheittäjänä - 82,90.

Lähde: Middle Tennessee Athletics
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta