Afrikan keihästaso nousussa - Ghanan mies nakkasi 81 metriä

Afrikan keihästaso nousussa - Ghanan mies nakkasi 81 metriä


Harri Piironen: 25.04.2015 20:23Yleisurheilu
Afrikan keihästaso nousussa - Ghanan mies nakkasi 81 metriä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Ghanalainen keihäänheittäjä John Ampomah (s. 1990) on heittänyt Philadelphiassa käytävissä Penn Relays -kilpailuissa maansa ennätyksen 81,55. Ampomahin ennätystulos oli melkoinen pommi, sillä miehen aiempi Ghanan ennätys oli muutama viikko sitten Auburnissa nakattu 76,50. Miehen isoin kansainvälinen meriitti on Afrikan mestaruuskisojen hopea vuodelta 2012. Lauantaina syntynyt 81,55 jää hieman IAAF:n asettamasta Pekingin MM-rajasta, joka on 82 metriä.

Afrikkalaiset keihäänheittäjät ovat tulleet viime vuosina rytinällä maailman keihäshuipulle. Kenian Julius Yego sijoittui neljänneksi Moskovan MM-kilpailuissa 2013, ja Egyptin Ihab Abdelrahman oli viime kaudella keihään maailmantilaston ykkönen Afrikan ennätyksellään 89,21. Miesten keihäänheiton taso maailmalla on muutenkin nousussa. Rajinder Singh kohenteli helmikuussa Intian ennätystä lukemiin 82,23. Braian Toledo sen sijaan puhkaisi maaliskuussa 80 metrin rajan ensimmäisenä argentiinalaisena keihäänheittäjänä - 82,90.

Lähde: Middle Tennessee Athletics

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset