Aitajuoksun olympiamitalisti kärysi dopingista


Ranskalainen 110 metrin aitajuoksun olympiapronssimitalisti ja Euroopan mestari Dimitri Bascou on jäänyt kiinni dopingista.
Etusuora: 09.04.2024 17:48Yleisurheilu
Aitajuoksun olympiamitalisti kärysi dopingista
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Dimitri Bascoun, 36, tammikuun 28. päivänä kotimaassaan antamasta näytteestä on löytynyt viitteitä steroidien käytöstä. Aituri epäilee dopingaineen kulkeutuneen kehoonsa ravintolisästä.Bascou lopetti yleisurheilu-uransa vuonna 2021 ja siirtyi kehorakennukseen. Hän palasi kuitenkin tavoittelemaan osallistumista ensi kesän Pariisin kotiolympialaisiinsa.

Bascoun huippuvuosi oli 2016, jolloin hän saavutti olympiapronssin ja EM-kullan lisäksi MM-pronssin 60 metrin aidoissa. EM-halleista hänellä on hopea vuodelta 2015. Ulkoratojen arvokisoissa häntä ei ole nähty vuoden 2019 jälkeen.

Bascoun ennätys 110 metrin aidoissa on 13,12 ja 60 metrin aidoissa 7,41. Kuluneella hallikaudella hän juoksi 60 metrin aidat parhaimmillaan aikaan 7,65.

Lähde: leparisien.fr
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta