MM-mitalisti ja Euroopan mestareita – Tässä ovat alle 23-vuotiaiden EM-kisojen kovimmat mannereurooppalaiset nimet


Gävlen kisoissa nähdään monia aikuisten arvokisamitalisteja ja peräti kymmenen titteliään puolustavaa yleisurheilijaa, joista monelle mestaruuden uusiminen on kaikkea muuta kuin helppoa.
Joona Klemi: 06.07.2019 16:55Yleisurheilu
MM-mitalisti ja Euroopan mestareita  – Tässä ovat alle 23-vuotiaiden EM-kisojen kovimmat mannereurooppalaiset nimet
Elvira Herman. Kuva: Erik van Leeuwen [GFDL], via Wikimedia Commons
Ruotsin Gävlessä kisataan 11.-14.7.2019 yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisat. Nostimme esiin kisojen kovimmat nimet Pohjoismaiden ulkopuolelta.

Miltiádis Tentóglou, Kreikka


Pituuden hallitseva Euroopan mestari sekä ulko- että sisäradoilla, jossa syntyi myös Kreikan halliennätys 838. Tänä kesänä kreikkalainen on hypännyt parhaimmillaan 818. Etukäteen tiukin haastaja on 811 ponkaissut Espanjan Héctor Santos.

Elvira Herman, Valko-Venäjä


100 metrin aitojen Euroopan mestari Berliinistä ja 60 metrin aitojen pronssimitalisti Glasgow`sta. Voittanut myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden nuorten Euroopan ennätysajalla, joka on myös kisaennätys. Tilastokärjeksi äskettäin juossut Ranskan Solène Ndama keskittyy seitsenotteluun, mutta Herman saanee silti tiukan vastuksen ainakin Puolan Klaudia Siciarzista.

Yuliya Levchenko, Ukraina


Korkeuden MM-hopeamitalisti kahden vuoden takaa, jolloin voitti myös alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Berliinin EM-kisoissa jäi yhdeksänneksi. Mitali ei ole itsestäänselvyys myöskään Gävlessä, jossa hyppää ukrainalaisen lisäksi neljä muuta vähintään 191 ylittänyttä naista.

Konrad Bukowiecki, Puola


Kuulan EM-hopeamitalisti Berliinistä ja sisäratojen Euroopan mestari vuodelta 2017. Alle 23-vuotiaiden Euroopan ennätyksen ja alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen haltija on yksi kisojen ylivoimaisimpia voittajasuosikkeja. Myös puolalainen puolustaa mestaruuttaan Gävlessä.

Nazim Babayev, Azerbaidzan


3-loikan hallitseva mestari alle 23-vuotiaissa ja EM-halleissa. Berliinin EM-kisoissa mies jäi karsintaan. Ainoa varteenotettava haastaja on seitsemän sentin päässä tilastoissa vaaniva Turkin Necati Er.

Bence Halász, Unkari


Moukarin hallitseva mestari ja EM-pronssimitalisti. Voittanut myös alle 20-vuotiaiden euroopan- ja maailmanmestaruuden. Heittänyt tänä kesänä yli neljä metriä pidemmälle kuin tilastokakkonen Aaron Kangas.

Maksim Nedasekau, Valko-Venäjä


Alle 20-vuotiaiden Euroopan mestari ja Berliinin hopeamitalisti koittaa palata kultakantaan Gävlessä, jossa on odotettavissa tiukka korkeuskisa myös miesten puolella.

Ewa Swoboda, Puola


100 metrin hallitseva mestari ja 60 metrin Euroopan mestari tältä vuodelta. Suurin voittajasuosikki myös Gävlessä brittiläisen tilastokärjen Imani Lansiquotin jätettyä kisat väliin.

Yanis David, Ranska


Pituuden hallitseva mestari ja nuorten maailmanmestari. Mahdollisuudet jopa tuplakultaan, sillä on kolmiloikan tilastokakkonen – vain kahdeksan sentin päässä Liettuan Diana Zagainovasta.

Angelica Moser, Sveitsi


Nuorten arvokisoissa lähes kaiken mahdollisen voittanut seiväshyppääjä puolustaa titteliään Gävlessä. Aikuisten sarjoissa sveitsiläinen on selvinnyt finaaleihin vain EM-halleissa, joissa sijoittui viime talvena neljänneksi.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta