Andersson ja Leveelahti mitalijahdissa - Miesten pika-aidoissa ME-sauma


Joel Sippola: 11.07.2018 20:53Yleisurheilu
Andersson ja Leveelahti mitalijahdissa - Miesten pika-aidoissa ME-sauma
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Saga Andersson sekä Helena Leveelahti ovat illan loppukilpailujen suomalaistoivot. Miesten pika-aidoissa on käsillä jotain hurjaa.

Saga Andersson mitalijahdissa

Tilastojen valossa Saga Andersson kuuluu tilastojen valossa seiväsfinaaliin haastajiin. Tänä vuonna finaalin hyppääjistä seitsemän on ylittänyt 440 tai enemmän suomalaisen kauden parhaan ollessa 439. Kesällä ailahtelevasti hypänneellä Anderssonilla on kuitenkin potentiaalia taivuttaa todennäköisesti mitaleille riittävä 440–450-tulos.

Vielä on arvoitus nähdäänkö kisan suurinta ennakkosuosikkia, Ruotsin Lisa Gunnarssonia lainkaan kisassa. Hän nimittäin loukkasi itseään karsinnassa. Anderssonin lisäksi huomioitavia urheilijoita ovat Iso-Britannian Molly Caudery, Tshekin Amalie Svabikova sekä Uuden-Seelannin Olivia McTaggard.

Leveelahti naisten kiekkofinaalissa

Helene Leveelahti herätteli suomalaisissa mitalitoiveita, kun hän nakkasi tiistain karsinnan toiseksi tuloksella 54,87Hänen ennätyksensä on 55.02. Ainakin pistesijaan ja EM-rajaan 56 on erinomaiset saumat.

Leveelahti on osoittanut syttyvänsä isoissa kisoissa. Potentiaalisin voittajaehdokas on Moldovan Alexandra Emelianov, joka on ollut tämän ikäluokan ykkösheittäjä usean vuoden ajan.

Miesten pika-aidoissa ME-mahdollisuus

Ilmassa tuoksuu jopa maailmaennätys, kun Jamaikan Damion Thomas sekä Orlando Bennett asettuvat lähtöviivalle miesten pika-aidoissa. Muutama viikko sitten maansa mestaruuskisoissa Thomas nimittäin sivusi 99 senttisten aitojen ME:tä 12,99. Ainakaan kovasta kilpailusta uusi ME ei tule jäämään kiinni, sillä Bennett on aitonut parhaimmillaan 13,00.

Kaksikkoa haastaa USA:n Cory Poole, joka on juossut aiemmissa erävaiheissa hyvin.

Mitä tekee Ingebrigtsen?

Miesten tonnivitosen suosikit tulevat tutusti Afrikasta, mutta erityisseurantaan kannattaa pistää juoksun eurooppalaistoivo, Norjan Jakob Ingebrigtsen. Finaalin juoksijoista hänellä on neljänneksi paras tilastoaika.

Vuonomaan nuorukainen on esittänyt Timanttiliigassa väkevää viimeisen kierrokseen kiriään, joka on vahvaa valuuttaa arvokisafinaalien tyylisessä taktiikkajuoksussa. Paikka kolmen joukosta on otettavissa. Vauhdin puolesta juoksun ykkösnimi on miesten tilaston kakkosena oleva Etiopian Samuel Tefera 3.31,63.

Torstain loppukilpailut: naisten seiväs, naisten kiekko, naisten 400m, miesten 1500m, naisten 800m, miesten 110m aidat, naisten 100m.

Päivän suomalaiset: Sanni Pajasmaa (7-ottelu), Kiira Väänänen (moukarin karsinta), Wilho Hautala (3000m esteiden alkuerät), Olivia Mäkinen (pituuden karsinta), Vesa Kittilä (400m aitojen alkuerät), Riku Illukka (200m alkuerät), Sara Francis (100m välierät), Viivi Lehikoinen ja Nea Mattila (400m aitojen välierät), Saga Andersson, (seipään finaali), Helena Leveelahti (kiekon finaali).
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta