Antti Aalto avasi maailmancup-kauden upeasti – paras suomalaissijoitus useaan vuoteen

Antti Aalto hyppäsi upeasti kymmenen joukkoon Wislan maailmancup-avauksessa! Edellisen kerran suomalaishyppääjä nähtiin kymmenen joukossa vuoden 2015 joulukuussa, kun Lauri Asikainen sijoittui seitsemänneksi.
Etusuora: 18.11.2018 17:47Mäkihyppy
By GuoJunjun [CC BY-SA 3.0 no], from Wikimedia Commons
Wislan kilpailua johti ensimmäisen kierroksen jälkeen Venäjän Evgeniy Klimov. Hänestä kahden pisteen päässä majaili viime kausina mäkihyppyä hallinnut Kamil Stoch. Kolmantena – reilut 5 pistettä – Klimovista oli Ryoyu Kobayashi. Suomen Antti Aalto oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä, vain yhden pisteen päässä podiumsijasta.

Toisella kierroksella 23-vuotias Aalto leiskautti 127 metrin hypyn, joka lopulta oikeutti upeaan 7. sijaan! Edellisestä Suomen miesmäkihyppääjän sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon oli kulunut lähes kolme vuotta.

Kilpailun voitti Klimov 263,4 pisteellä. Toinen oli Saksan Stephan Leyhe 256,7 ja kolmas polvivaivainen Kobayashi 255,6. Suomen Aalto sai pisteitä 251,0.

Kilpailussa oli mukana myös Jarkko Määttä. Suomalaisen kohtalona oli kuitenkin karsiutua ensimmäisenä toiselta kierrokselta.