Antti Ruuskanen ylivoimaiseen voittoon Saksassa - jälleen yli 85 metriä

Jukka Moisio: 29.05.2015 21:43Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Euroopan mestari Antti Ruuskanen uhkuu vahvaa alkukauden kuntoa. Perjantaina Ruuskanen heitti Saksan Dessaussa käydyn keihäskilpailun voittoon tuloksella 85,78. Ruuskanen oli kilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Saksan Johannes Vetter heitti 82,14. Kyseessä oli Ruuskasen kauden toinen kilpailu. Kaksi viikkoa sitten Dohassa Pielaveden Sammon mies heitti Dohassa toiseksi Tero Pitkämäen jälkeen tuloksella 86,61.

Ruuskasen voittotulos syntyi kuudennella kierroksella. Kilpailun kolmella ensimmäisellä kierroksella hän jäi alle 80 metrin. Ruuskasen toiseksi pisin heitto oli neljännen kierroksen 82,98.

Toiseksi sijoittuneen Vetterin tulos 82,14 on hänen uusi ennätyksensä. Vetterin uran ensimmäinen 80 metrin ylitys tapahtui Hallessa vajaa kaksi viikkoa sitten.

Dessaussa kolmanneksi sijoittui Moskovan 2013 MM-kisojen pronssimies Venäjän Dimitri Tarabin tuloksella 81,71. Ostravassa tiistaina kolmesti yli 84 metriä heittänyt Saksan Thomas Röhler jäi Dessaussa alle 80 metrin sijoittuen neljänneksi tuloksella 79,62.