Arsi Ruuskanen vastasi päivän suomalaisyllätyksestä nuorten MM-hiihdoissa Norjan Lygnassa hiihtämällä MM-kultaa 15 km (p) väliaikalähtökilpailussa.
Etusuora: 24.02.2022 17:13Hiihto
Kuva: Tomi Mäkipää
Arsi Ruuskanen
15 km perinteisen hiihtotavan väliaikalähtö sopii suomalaisille! 22-vuotias Arsi Ruuskanen jatkoi Iivo Niskasen viitoittamalla tiellä ja hiihti torstaina alle 23-vuotiaiden maailmanmestariksi Norjan Lygnassa käytävissä nuorten MM-hiihdoissa. Hopealle ylsi Ruotsin Leo Johansson 6,7 sekuntia Ruuskaselle hävinneenä. Kolmas oli Norjan Håvard Moseby vajaat puoli minuuttia kärjestä.

Nousujohteisen kisan hiihtänyt Ruuskanen nousi kilpailun kärkipaikalle hieman ennen puolta matkaa ja kiristi vauhtiaan kohti maalia. Lopulta Johansson nousi vielä lähemmäs Ruuskasta, mutta suomalaisen johtomarginaali riitti.

Muista suomalaisista Emil Liekari oli torstaina 23:s, Olli Ahonen 36:s ja Oskari Hökkä 48:s. Aiemmin päivällä hiihdetyssä alle 23-vuotiaiden naisten 10 km (p) kilpailussa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi 12:nneksi hiihtänyt Jasmin Kähärä.

Ruuskasen mitali avasi Suomen mitalitilin tämän vuoden nuorten MM-hiihdoissa. Kisarupeama jatkuu perjantaina alle 20-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöillä. Kilpailut ovat katsottavissa suorana YLE Areenasta.

Mitali on Ruuskaselle ensimmäinen nuorten MM-tasolla. Edellisen kerran Suomi on juhlinut alle 23-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2014, kun Iivo Niskanen oli paras 15 km (p) kilpailussa ennen Sergey Ustjugovia. Kyseiset kaksi mestaruutta ovatkin ainoat suomalaismiesten voittamat alle 23-vuotiaiden MM-kullat.

Naisten U23-sarjassa kultaan ovat yltäneet Kerttu Niskanen kahdesta sekä Mari Laukkanen (nyk. Eder) ja Krista Lähteenmäki (nyk. Pärmäkoski) kerran.

Alle 20-vuotiaiden sarjassa suomalaiskultaa juhlittiin viimeksi viime vuonna Vuokatissa, kun Niilo Moilanen oli ykkönen miesten sprintissä.