Björndalen ja Domracheva palaavat vielä kerran - hiihtävät yhdessä pariviestin


Talviurheilulegenda Ole Einar Björndalen palaa kilpaladuille yhdessä vaimonsa Darya Domrachevan kanssa. Ampumahiihdon superpari kilpailee 29.12. Schalkessa järjestettävässä pariviestikilpailussa.
Etusuora: 23.12.2018 17:28Ampumahiihto
Björndalen ja Domracheva palaavat vielä kerran - hiihtävät yhdessä pariviestin
Christian Bier [CC BY-SA 3.0]
Ampumahiihtolegenda Ole Einar Björndalen lähtee viimeistä kertaa kilpaladuille 29.12. World Team Challenge -kutsukilpailussa, jossa hän juhlii jäähyväisiään VELTINS-areenalla yli 45 000 fanin seuratessa kilpailua. Saksan Schalkessa järjestettävässä kilpailussa Björndalen muodostaa huipputiimin yhdessä vaimonsa Darya Domrachevan kanssa. Myös Domrachevalle kisa on viimeinen aktiiviuralla.

Domracheva ja Björndalen muodostavat todellisen ampumahiihtopiirien unelmaparin. Domracheva on nelinkertainen olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari. Lisäksi hän on voittanut 34 ampumahiihdon maailmancupin osakilpailua. Björndalen on puolestaan kaikkien aikojen ampumahiihtäjä. Saavutuslista on järisyttävää luettavaa: kahdeksan olympiakultaa, 20 MM-kultaa, 95 henkilökohtaista maailmancup-voittoa. Schalken parikisa on pariskunnalle upea yhteinen urat päättävä kohokohta.

Darya Domracheva vastaanottamassa olympialaisten kultamitalia Sochissa 2014.
Darya Domracheva vastaanottamassa olympialaisten kultamitalia Sochissa 2014. (Ivanaivanova [CC BY-SA 3.0], from Wikimedia Commons)


Upeat jäähyväiset faneille


Domrachevalle ja Björndalenille Schalken kilpailu on ensimmäinen kerta, kun he lähtevät duona ladulle. Norjan 44-vuotias ampumahiihtoässä on yhtälailla urheilijoiden ja fanien joukossa pidetty, ja hänen kunnianhimonsa ja perfektionisminsa ovat vertaansa vailla. Schalken kutsukisassa hän on neljällä voitolla ennätyksenhaltija ja haluaisi nyt juhlia vaimonsa kanssa vielä yhtä voittoa sekä yhteisiä jäähyväisiä korkeimmalla korokkeella.

– Meillä molemmilla on hyviä muistoja Schalkesta. Olen kisannut Schalkessa monta kertaa ja Darya myös yhden kerran. Meillä on ollut todella hauskaa. Millään muulla stadionilla ei löydy samanlaista ihon kananlihalle nostattavaa tunnelmaa. Iloitsemme molemmat, että saamme kokea viimeisen kisamme yhdessä monien fanien kanssa VELTINS-areenalla. Tästä tulee meille tunteikas ja erityinen jäähyväiskisa, Björndalen hehkuttaa tulevaa kisaa biathlon-aufschalke.de-sivustolle.


Millään muulla stadionilla ei löydy samanlaista ihon kananlihalle nostattavaa tunnelmaa.

Myös Domracheva kuuluu aikansa parhaisiin ampumahiihtäjiin. 32-vuotias hiihtäjä palkittiin kotimaassaan ensimmäisenä naisena tittelillä "Valko-Venäjän sankaritar". Hän on tähän mennessä ainoa naisampumahiihtäjä, joka on voittanut neljä kultamitalia olympialaisista.

Kilpailun pääorganisaattori Herbert Fritzenwenger on luonnollisesti innoissaan Björndalenin ja Domrachevan kilpailemisesta VELTINS-areenalla.

– Se, että pääsemme vielä kerran juhlimaan Björndalenia ja Domrachevaa, kaikkien aikojen menestyksekkäintä ampumahiihtopariskuntaa on minulle ehdottomasti yksi ampumahiihdon kohokohtia viimeisen 17 vuoden ajalta VELTINS-areenalla. Olen ylpeä, että saimme nämä kaksi poikkeuksellista urheilijaa kisaamaan Schalkeen vielä kerran, iloitsee Fritzenwenger.

Schalken kutsukilpailu on katsottavissa Eurosportilta 29.12.. Selotuksesta vastaa Henry Järvinen.

Tunnelmia viime vuoden kilpailustaOle Einar Björndalen - Uran saavutukset


KisatKultaaHopeaaPronssia
Olympialaiset841
MM-kisat201411
Maailmancup955331
Maailmancup kokonaiskipailu661


Darya Domracheva - Uran saavutukset


KisatKultaaHopeaaPronssia
Olympialaiset411
MM-kisat241
Maailmancup342324
Maailmancup kokonaiskipailu122


Lähde: biathlon-aufschalke.de
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta